Allan Rajavee • 29. aprill kell 7:13
Börsiuudised
Ainult tellijale

Finnairi käive kukkus kolme kuuga üle 100 miljoni euro

Finnair prognoosib, et kriis lennundusturul hakkab laabuma juuli algusest, kuid see ei välista vajalikke kärpeid 2020. aasta teises pooles.   Foto: Andras Kralla

Lennundus läbib saja-aastase ajaloo suurima langust, mistõttu kukkus Finnairi käive alates veebruarist võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 16,5 protsenti ehk 668 miljonilt eurolt 561 miljonile eurole, tõdes Soome lennufirma tegevjuht Topi Manner.

Esmakordselt korrigeeris Finnair oma kasumi väljavaateid veebruaris ja märtsis, mil ühtlasi teatati laialdastest kärbetest, mille käigus koondati ajutiselt töötajaid, vähendati müügi- ja palgakulusid ning ka otseühendusi. „Kärbete tulemusena oleme alustanud II kvartalit 70 protsenti väiksemate kuludega kui tänavu veebruaris,“ tõdes Manner börsiteates.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum