Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ratase jalgealune põleb

  Ratase jalgealune põlebFoto: Anti Veermaa

  Savisaare valimisliit põhjustab Keskerakonna juhile Jüri Ratasele hulgaliselt ebamugavust ja võtab ära keskpartei hääli.

  Kohalike valimiste kaardipakk on veel lõpuni segamata ja välja jagamata, kuid üks on kindel: äsja kohtuprotsessi tõttu tähelepanu saav Edgar Savisaar läheb oma valimisnimekirjaga välja selleks, et Keskerakonnalt hääli ära võtta. Iga soovija võib ise panuseid teha, kui suures ulatuses see tal õnnestub, aga peaministrist Keskerakonna juhi Jüri Ratase ebamugavustunne on suur ja see saab ainult kasvada.Äripäeva meelest on igasugune valikuvõimaluste rohkus hea, ainult et küsitavaks jääb, kuivõrd võiks Keskerakonna ainuvõimu murdumine Tallinnas näiteks Keskerakonna ja savisaarlaste vahel korruptsiooni vähendada. Keskerakonna pika ainuvalitsuse ajal on hooletu ja omakasupüüdlik suhtumine maksumaksja rahasse pealinnas ületanud kõik mõeldavad piirid ning nende Augeiase tallide puhastamine on pikk ja raske töö. 
  Savisaare nimekirja võimalik liit Keskerakonnaga aga ei anna lootust, et seda üldse ette võetaks – pigem on oht, et seniseid ressursse hakatakse ümber jagama kahe teineteisega rivaalitseva, korruptsiooni endastmõistetavaks pidava seltskonna vahel.
   
  Nii või teisiti on Savisaare lavale naasmisest kõige rohkem võita Reformierakonnal, kes on juba vaimustust üles näidanudki – see annab nimelt suurepärase võimaluse vene kaart uuesti lauale lüüa. Õigus on Reformierakonna linnapeakandidaadil Kristen Michalil selles, et Keskerakonna ja savisaarlaste võitlus käib venekeelse valija hääle ja südame pärast. 
  Savisaare Keskerakonna juhi kohalt pudenemise järel kohemaid valitsuskõlblikuks osutunud Keskerakonna juhi Jüri Ratase jaoks on see kõik äärmiselt ebameeldiv. Taavi Aas linnapeakandidaadina pole kaugeltki mingi häältemagnet, aga enamuse kaotus Tallinnas tähendab otsavaatamist ka erakonna juhile – äkki pole õige mees partei eesotsas, kui meil läheb kehvemini kui enne? Seda enam, et eriti suurparteid käsitlevad kohalikke valimisi eelkõige “suurte” ehk riigikogu valimiste eelmängu ja peaproovina. 
  Ilmvõimatu ülesanne
  Pöörata nägu eestikeelse valija poole ja samal ajal ikkagi ära tuua ka venelaste hääled on ilmvõimatu ülesanne. Seetõttu on Ratase erakordne ümmargusus nii venekeelse valijaga suhtlemisel kui ka Savisaaresse suhtumise väljendamisel ju mõistetavgi – katsu sa enne valimisi Savisaart Keskerakonnast välja visata. Kuigi põhjust oleks küll ja veel: eraldi nimekirjaga väljatulek ja kriminaalsüüdistusega kohtu all olek oleksid mõlemad juba omaettegi võetuna täiesti piisavad. Võimalik, et nii väljaviskamine kui ka Savisaare kulude tasumise lõpetamine erakonna poolt tehakse ära pärast valimisi.
  Selle üle, kas Savisaare potentsiaali häältemagnetina üle- või alahinnatakse, pole mõtet spekuleerida. Kantar Emori uuring, mis ütleb, et 42 protsenti Keskerakonna praegustest toetajatest läheks üle Savisaare nimekirja poolele, on pigem indikatsioon kui veel sündimata asjaolude kirjeldus. Valimismängus loetakse tibusid tõepoolest alles sügisel. 
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pindi näeb kinnisvaras virgumise märke
Kevade esimene pool annab kinnisvaraturule alust mõõdukaks optimismiks, teatas Pindi Kinnisvara.
Kevade esimene pool annab kinnisvaraturule alust mõõdukaks optimismiks, teatas Pindi Kinnisvara.