Ettevõtjad pingutavad, et spetsialiste leida

Noorte kokkade ja teenindajate ülevabariigiline võistlus "Nooruslik kevad".  Foto: Stanislav Moškov/Den za Dnjom/Scanpix
Kasulik
Ainult tellijale

Tasemel töökäte nappus sunnib erialaliite ja ettevõtjaid välja mõtlema nutikaid lahendusi. Tööjõudu otsitakse nii välismaalt kui ka koolinoorte seast.

Majutuses ja toitlustuses jääb iga aastaga töökäsi vähemaks ja kvaliteetne tööjõud on valdkonna üks suuremaid väljakutseid, selgub analüüsidest. „Noori, kes valivad majutuse või toitlustuse eriala, võiks kindlasti olla rohkem. Seetõttu ei pääse me kuidagi tööjõust, mis tuleb välismaalt,“ tõdes Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Maarika Liivamägi.

Hetkel kuum