Tasemel töökäte nappus sunnib erialaliite ja ettevõtjaid välja mõtlema nutikaid lahendusi. Tööjõudu otsitakse nii välismaalt kui ka koolinoorte seast.

- Noorte kokkade ja teenindajate ülevabariigiline võistlus "Nooruslik kevad".
- Foto: Stanislav Moškov/Den za Dnjom/Scanpix
Majutuses ja toitlustuses jääb iga aastaga töökäsi vähemaks ja kvaliteetne tööjõud on valdkonna üks suuremaid väljakutseid, selgub analüüsidest. „Noori, kes valivad majutuse või toitlustuse eriala, võiks kindlasti olla rohkem. Seetõttu ei pääse me kuidagi tööjõust, mis tuleb välismaalt,“ tõdes Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Maarika Liivamägi.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Rahvusvaheliste indeksite järgi vabaduselt maailma esirinnas sammuv Eesti seisab tõsiste väljakutsete ees: kätte võidetud vabaduste ja demokraatia eest tuleb seista iga päev. Võti pole mitte valitsuse varnas, vaid iga kodaniku enda taskus, tõdevad endine riigipea Kersti Kaljulaid ja advokaadibüroo Sorainen partner Allar Jõks saates „Soraineni sagedus“.