Tasemel töökäte nappus sunnib erialaliite ja ettevõtjaid välja mõtlema nutikaid lahendusi. Tööjõudu otsitakse nii välismaalt kui ka koolinoorte seast.
- Noorte kokkade ja teenindajate ülevabariigiline võistlus "Nooruslik kevad". Foto: Stanislav Moškov/Den za Dnjom/Scanpix
Majutuses ja toitlustuses jääb iga aastaga töökäsi vähemaks ja kvaliteetne tööjõud on valdkonna üks suuremaid väljakutseid, selgub analüüsidest. „Noori, kes valivad majutuse või toitlustuse eriala, võiks kindlasti olla rohkem. Seetõttu ei pääse me kuidagi tööjõust, mis tuleb välismaalt,“ tõdes Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Maarika Liivamägi.
Seotud lood
FIDE kiir- ja välkmale maailmameistrivõistlused toimuvad 2024. aastal esmakordselt New Yorgis. 26. detsembril Wall Streetil algav suursündmus toob kokku maailma tippmaletajad ja rõhutab male sümbolväärtuseid – strateegiat ja riski –, mida seekord väljendatakse globaalse ärikeskuse südames.