Kaupleja Alex • 6. november 2018 kell 14:04

Apple'i väärtus kahanes allapoole triljonit – ostuaeg!

Otsustasin eile soetada mõned Apple'i aktsiad pärast seda, kui aktsia hind kukkus.

Apple'i pood Indias Mumbais.  Foto: Reuters/Scanpix

Apple'i väärtpaberi kauplemishind langes 200 dollarist madalamale. Oktoobri alguses kauples Apple veel 230 dollari juures. Samal ajal kui S&P 500 on tasa teinud umbes poole oma oktoobris tekkinud kaotusest, on Apple'i aktsia pärast tulemuste teatamist langenud umbes 10%. Öeldakse küll, et ei ole väga hea mõte osta langevat väärtpaberit ajal, kui kogu ülejäänud turg on kasvamas.

Kaupleja Alexi jooksevkonto saldo: 9978,20 eurot

Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Ettevõtte peamised näitajad on siiski piisavalt head. Maailma kõige kallima ettevõtte P/E suhtarv on 16. Tuleva aasta P/E prognoositav suhtarv on 13,5, mis on ligi kaks korda väiksem kui Ameerika Ühendriikide indeksite keskmine. Samas on need andmed juba turg arvesse võtnud ja need kajastuvad aktsia hinnas.

Miks siis aktsia hind langes ning mis investoritele ja spekulantidele ei pruukinud meeldida? Eile tekkisid kuulujutud, et Apple limiteerib või plaanib vähendada uute iPhone XR mudelite tootmist ja suurendab hoopis vanemate mudelite (iPhone 8 ja iPhone 8S) tootmist. Halbadele uudistele võib lisada ka fakti, et tulemustes ei kajastatud individuaalsete segmentide müügiaruandeid, mis tavapäraselt on esile toodud. Viimase negatiivse faktorina võib välja tuua, et eesootava pühadehooaja müük ei tule prognooside kohaselt just eriti hea.

Viimati avaldatud tulemustest leiame siiski ka häid uudiseid – tulemused olid paremad kui eeldati ja peegeldavad ettevõtte tugevat finantsseisu. Lisaks P/E suhtarvule võib esile tuua ka ettevõtte kasumlikkust, mis on aastate jooksul olnud stabiilselt üle 20%.

Foto: Kaupleja Alex

Minul õnnestus aktsiad soetada pärast seda, kui hind hakkas uuesti eilse päeva põhjast üles liikuma ja aktsia hind sulgus eile 200 dollari piirist veidi kõrgemal. Seega oli mul võimalus stop-loss tase seada päevasest ja mitme kuu madalaimast punktist allapoole. Aga ma ei kiirusta veel stop-loss taseme märkimisega. Ostan sama palju aktsiad juurde ka siis, kui hind peaks langema 190 dollarini.

Jätkan teiste positsioonide lahti hoidmist. Saate neid jälgida minu kontolt Metatrader 5 platvormi kaudu.

Hetkel kuum