Juhtimispsühholoog: paljudes kollektiivides ei tulda emotsionaalse koormusega toime

    „Juhtimisauditi“ saates räägime psühholoogia mõistmise tähtsusest, et tõsta ettevõtte juhtimiskvaliteeti.

    Meeskonna- ja juhtimiskoolitaja ning psühholoog Andero Teras ütleb, et psühholoogiliste lähenemiste kasutamine võimaldab juhil paremini mõista enda töötajaid ning organisatsiooni toimimist.

    Saates räägib Teras, et parem arusaamine inimeste tajust, mõtlemisest ja reaktsioonidest aitab juhil paremini mõista ja ennustada kollektiivi käitumismustreid. Ühtlasi aitab see luua juhtimisstrateegiaid, mis mis oleksid motiveerivad ja toetavad.

    Terase teatel loob tõhus suhtlus töötajatega usaldusliku töökeskkonna ning soodustab produktiivsust ja ka innovatsiooni.

    Saatekülaline toob esile, kuidas erinevatel juhtimistasanditel psühholoogilistest teadmistest kasu lõigata. Ta tõdeb, et esmatasandi juhid seisavad sageli silmitsi töötajate raskuste ja läbipõlemise sümptomitega.

    Kõrgemas juhtkonnas on psühholoogilised teadmised kasulikud, sest seal keskendutakse rohkem strateegilistele teadmistele ja süsteemide mõistmisele ning lahendatakse erinevaid dilemmasid.

    Juhina on psühholoogiline tarkus oluline ka enesepeegelduseks, mis võimaldab mõista enda tugevusi, nõrkusi ja isiklikke eelarvamusi. Seeläbi saab ka hoida isiklikult paremat vaimset tasakaalu, et suurte eesmärkide püüdmisega end hoopis läbi ei põletata.

    Saadet juhib Helen Klettenberg.

    Pildil: Helen Klettenberg ja Andero Teras. Pildi autor: Rain Jüristo

    • Juhtimisaudit
    • 01.03.2024
    KIIRUS:
    Juhtimispsühholoog: paljudes kollektiivides ei tulda emotsionaalse koormusega toime
  • Hetkel kuum