Margus Ameerikas: muutused maailmas panevad meid mõtlema toidujulgeolekule

    Raadiosaade Kasvupinnas heidab valgust aktuaalsetele teemadele Euroopa Liidus, põimides kokku poliitika, Europarlamendi valimiste eelõhtu pinged ning roheleppe- ja keskkonnaküsimused, mida kõike on mõjutanud COVID-pandeemia ja sõjajärgsed muutused maailmas. Arutleme milline võiks olla põllunduse tulevik selle kõige valguses. Saatekülaliseks on Baltic Agro arendusdirektor Margus Ameerikas.

    Stuudios arutleme Baltic Agro arendusdirektori Margus Ameerikasega selle üle, kuidas võivad mõjutada Eesti põllumehi Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni hiljutised avaldused, milles ta tegi Euroopa Parlamendi volinikele ettepaneku taimekaitsevahendite säästva kasutamise määruse ettepanek tagasi võtta, kuna Euroopa Parlament tõukas selle täiskogu hääletusel tagasi ja Ministrite Nõukogus ei ole edasiminekut ning eelnõust on saanud polariseerumise sümbol.

     „Taimekaitsevahendite ja väetiste kasutamise vähendamise nõuded ongi olnud liialt ambitsioonikad, kus ei arvestata alati põllumajandustootjate reaalseid vajadusi ning kohalikke tingimusi,“ rõhutas Ameerikas.

    Foto: Baltic Agro arendusdirektor Margus Ameerikas. Autor: Meelika Sander-Sõrmus

    • Kasvupinnas
    • 27.02.2024
    KIIRUS:
    Margus Ameerikas: muutused maailmas panevad meid mõtlema toidujulgeolekule
  • Hetkel kuum