Rikaste TOP sai uue võitja

04. oktoober 2017, 06:30
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171004/STANDARDTOP01/171009985/AR/0/AR-171009985.jpg
Ainult tellijale

Eelneval kahel aastal Äripäeva Rikaste TOPi võitnud TransferWise’i omanikud Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus peavad sel aastal leppima poodiumi teise ja kolmanda kohaga, sest esimest korda võitis edetabeli Graanul Investi suuromanik Raul Kirjanen.

Aasta tagasi oli Kirjanen 8. kohal. Tõenäoliselt saamegi lähiaastatel jõukamaid ettevõtjaid reastades näha nn uue ja vana majanduse vägikaikavedu. Kord Piibeleht peal ja Vestmann all, siis jälle Vestmann peal ja Piibeleht all.

Täna ilmuv Rikaste TOP 500 oli juba koos, kui tuli uudis, et TransferWise’i asutajad võivad müüa osa aktsiatest praegu toimuva järjekordse rahastusvooru ajal. Kui nad seda teevad, siis võib üpris julgelt prognoosida, et järgmisel aastal hõivavad Käärmann ja Hinrikus taas kaks esimest kohta.

Stabiilne esiots

Viimastel aastatel on rikaste edetabelit iseloomustanud stabiilsus, esiotsas toimub vähe liikumisi. Näiteks esikümnes on toimunud ainult üks muutus, Marcel Vichmann on taas kümne jõukama ettevõtja hulgas.

Ka esisajas on toimunud üksikud muutused. Sel aastal on esisajas kaks uut nime. Need on kinnisvaraärimees Margus Reinsalu, kel vahepeal läks väga kehvasti Maroko ja Brasiilia suurprojektidega. Tema Eestis registreeritud ettevõtte aruanne aga näitab, et tagasilöögid nendes kaugetes riikides pole teda lükanud välja Eesti jõukate inimeste hulgast. Eelmise aastaga võrreldes on teine uus nimi esisajas Ave Habakuk, kes on mullu lahkunud Madis Habakuke valdusfirma suuromanik.

Kokku on uusi tulijaid esimese 500 hulgas 79 ja tavapäraselt toimub suurem liikumine tabeli viimases otsas. 70aastaseid ja vanemaid on seekord edetabelis 21. Nendest enamik Äripäeva lugejatele tutvustamist ei vaja, sest nad on Eesti majanduselus löönud aktiivselt kaasa aastakümneid: näiteks kaks vanimat Rikaste TOPi liiget Jaan Kabin ja Jüri Uppin. Noori ehk vanuses 30 aastat ja nooremad on edetabelis 20.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2017, 20:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing