22 november 2017

Millal muutub tavapärane vestlus kartellikokkuleppeks?

Pindi Kinnisvara seeniorpartner Kalev Roosiväli  Foto: Andres Haabu

Seekordses "Õigusruumis" on teemaks konkurentsiõigus kinnisvarasektoris. Nimelt tuleb jutuks kevadel toimunu, kui 11 kinnisvarabürood otsustasid lahkuda kinnisvaraportaalist kv.ee, et luua oma kuulutuste keskkond.

Prokuratuur nägi olukorras võimalikku kartellikokkulepet ja alustas kriminaalasja. Kõnealused kinnisvarabürood on aga hämmingus, et klientide heaks tehtud otsus võib saada sellise tagasilöögi.

Seda, millal on suhtlus konkurendiga seaduslik ja millal võib tekkida kartellikahtlus, saabki teada seekordsest saatest. Kinnisvarafirmade liidu konverentsil vestlesid sel teemal Arco Vara juriidilise osakonna juht Evelin Kanter, advokaadibüroo Teder vandeadvokaat Mariana Hagström ja Pindi Kinnisvara seeniorpartner Kalev Roosiväli.

Hetkel kuum