Violetta Riidas • 13 veebruar 2020

Ravimite tarneraskustel on majanduslikud põhjused

Tarneraskuste ulatusest, põhjustest ja võimalikest raskustest räägivad ravimiameti meditsiininõunik ja kardioloog Alar Irs ning ravimitootjate liidu nõukogu esinaine ja Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi.  Foto: Äripäev

Eelmise aasta novembris tegi Eesti Perearstide Selts avaliku pöördumise riigiasutustele, tundes muret, et tarnehäirete tõttu pole tagatud elementaarsete ravimite igapäevane kättesaadavus.

"Ravimite tarneraskused tekivad ootamatult, sageli on turult kadunud ravim kas täiesti või halvasti asendatav või on asendusravi ebamõistlikult kallis," tõdesid seltsi esindajad. Eelmisel aastal teatati ravimiametile 290 ravimi tarneraskustest.

Tarneraskuste ulatusest, põhjustest ja võimalikest raskustest räägivad ravimitootjate liidu nõukogu esinaine ja Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi ning ravimiameti meditsiininõunik ja kardioloog Alar Irs.

Saadet "Terviseuudsied" juhib Violetta Riidas.

Saadet toetab Teva.

Kuulake saadet siit:

Hetkel kuum