Neeme Korv • 18. september 2020 kell 5:45

Kuula otse kell 11: kas protektsionism ähvardab Eesti eksporti?

Välisministeeriumi hoone.  Foto: Raul Mee

Reedel kell 11 istub Äripäeva raadio kuumale toolile välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö asekantsler Andres Rundu.

Küsime kogenud diplomaadilt otse-eetris värske uuringu valguses, millised muresid ja edulugusid on pandeemia toonud eksportööridele, kelle õlul suuresti on Eesti majanduskasvu ootused. Millist abi küsivad ja saavad ettevõtjad majandusdiplomaatidelt ajal, mil esineb enneolematuid turutõrkeid, tarneahelate katkestusi ning pead tõstab protektsionism? Räägime ka uutest väljakutsetest investeeringute kaitsel.

Kas peaksime kuidagi kohendama oma arusaama avatud majanduse mudelist ajal, mil näib, et rahvusvahelised organisatsioonid ei näi toimivat enam senise efektiivsusega? Mida tähendaks Eestile see, kui Kersti Kaljulaid saab järgmisel suvel OECD juhiks? Miks anname Aafrikasse ja mujale miljonitesse ulatuvat arenguabi ning millist tulu sellest tõuseb? Nendele küsimustele otsime saatest vastust.

Kell 11 algavat otsesaadet juhib Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv. Saadet saab kuulata kas veebist siit või Tallinnas ja Harjumaal sagedusel 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Saates "Kuum tool" kutsub Äripäeva toimetus iga nädal otsestuudiosse ettevõtlikke ning mõjukaid inimesi, et lahata viimaste nädalate kuumimaid teemasid. Saade on eetris igal reedel kell 11. Kõiki "Kuuma tooli" saateid saab kuulata siit.

Hetkel kuum