Signe Sillasoo • 7. aprill kell 11:17
Saated
Ainult tellijale

Asutajaid ajavad tülli nii kitsikus kui ka miljonid

Pipedrive'i tootedirektor ja infoturbega tegeleva idufirma Alfred kaasasutaja Jaana Metsamaa (vasakul) ning õigusidu Avokaado asutaja Mariana Hagström.  Foto: Erakogu

Iduettevõtlusele keskenduva Äripäeva raadiosaate "Ükssarvikute kasvulava" seekordses osas tuleb juttu n-ö vundamendi paika saamisest ehk sellest, miks tasub ettevõtet luues esimestel päevadel sõlmida asutajate leping, kuidas jagada optsioone ja milliseid dokumente ootavad investorid idufirmadelt raha kaasates.

Lisaks tuleb juttu sellest, kas ja milliseid muutuseid vajaks idufirma asutajate sõnul Eesti õigussüsteem, millised olukorrad tekitavad asutajate vahel kõige enam pingeid, mida tähendab idufirmas nii-öelda juriidiliselt korras majapidamine, kustmaalt läheb dokumentide vormistamise mõistlikkuse piir ja millised on õigusküsimustes olnud saatekülaliste endi kõige suuremad väljakutsed.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum