3 veebruar 2017

Juubel: Kuidas Eestisse jõudis Moodne Valgustus?

Toompea lossi välisvalgustusprojekt teostatud aastal 2013. (iGuzzini valgustid)  

Valgustite projekti- ja hulgimüügifirma Moodne Valgustus sai alguse aastal 1992, kui saabus Eesti Vabariik ja nõukogudeaegsed valgustid ning valgusallikad lausa nõudsid uusi, ilusamaid ja kvaliteetsemaid asendusi. Kõige esimese uue aja valgustimüüjana sai nende konkurentsi esmalt tunda loomulikult toonane tuntud plastmassi- ja elektritarvete tootmiskoondis Estoplast.

Kui veel mõnikümmend aastat tagasi ihalesid kõik rohkem uusi vorme, siis täna osatakse üha enam hinnata selle kõrval ka sisu ja tõhusust.

„Alustasime kohe koostööd edumeelsete arhitektide ja sise­kujundajatega ning esimesed projektid olid koos Jüri Soolepiga teostatud Balance Clubi, Malle Agabušiga loodud Nissani keskuse ja Maile Grünbergiga koos tehtud Marlekori mööblisalongi valgustus,“ meenutab Moodsa Valgustuse tegevjuht Mart Seidelberg. „Keegi pidi ju teed uude aega valgustama ka otseselt, mitte ainult sümboolselt!“

Ettevõtte idee oli ja on pakkuda uusi ning põnevaid valgusteid, mis võimaldavad projekteerida vastavalt ruumide otstarbele optimaalseid valguslahendusi. Täna on tooteportfellis üle 30 tootja kogu maailmast, kusjuures mitmed tarnijad, kellega alustati koostööd juba 1990natel, on samuti jätkuvalt pildil. Väärikate tarnijatena tooks välja Reggiani, iGuzzini, Modulari, Luceplani, EGLO... Aastate jooksul on muutunud trendid, maitsed ja tehnoloogiad, kuid Moodne Valgustus on alati moes. „Sisult moodsad, väliselt konservatiivsed ja massipsühhoosiga kaasa ei lähe,“ kinnitab Seidelberg, tuues välja, et kogu kiirelt muutuva maailma juures on 25 aastat tegutsenud Moodne Valgustus sama nime, registrikoodi ja logoga.

Kriis tegi tugevamaks

Kui buumi ajal läheb kõigil väga edukalt, siis kriisiaeg on hea enese tugevuste näitamiseks. Moodsa Valgustuse juhtkond on õnnelik, et suudeti kümme aastat tagasi rasketes oludes hoida koos oma professionaalset meeskonda, kelle koolitamisse oldi üksjagu ettevõtte raha paigutatud. „Neist ilmajäämine oleks olnud puhas raiskamine! Ja muidugi ei oleks nendeta enam Moodsat Valgustust! Vähemalt mitte tänasel kujul, kus meil on esindused Tallinnas ja Tartus ning oleme saanud uhkusega näidata oma võimekust selliste projektide juures nagu ERMi ja Toompea lossi välisvalgustus, Tartu Võidu sild, Lenne kontor, Statoili tanklaketi uued leedid, Lennusadam, Loodusmuuseum, Tervishoiumuuseum ja Teletorn,“ räägib Seidelberg.

Firmas varsti juba 20 aastat töötanud projektijuht Ahto Kallas lisab: „Tänu kriisile sai meist Eesti suurim valgustite projekti- ja hulgimüügiettevõte. Sügava majanduskriisi ajal suutsime tõsta oma usaldusväärsust, üllatada positiivselt kliente, kohaneda turuga, võtta vastu väljakutseid ning astuda hõõglambiajastust julgelt vastu leedide võidukäigule. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi ihalesid kõik rohkem uusi vorme, siis täna osatakse üha enam hinnata selle kõrval ka sisu ja tõhusust. Valguslahendused pole enam ammu pelgalt silmarõõm, vaid annavad ettevõttele efektiivsust ja uuendusmeelsust.“

Sellega kaasneb paratamatult kvaliteet ja usaldusväärsus, mille Moodsa Valgustuse üle 15aastase kogemusega projektijuhtimismeeskond ja suurepärased koostööpartnerid on auga välja teeninud. „Me ei saa müüa odavaid tooteid, millesse me ei usu. Eelkõige peame ise usaldama oma tarnijaid, et kliendid mingi segaduse või jama pärast pettuma ei peaks,“ kinnitavad Seidelberg ja Kallas. „Õnnestunud tulemused aga innustavad meid jätkama!“

Head sõbrad! Tänu koostööle teadlike ja trendikate klientide ning koostööpartneritega oleme tohutult arenenud ja saanud luua paremat valgust! Astume koos edasi uude veerandsajandisse!

Moodne Valgustus  
Hetkel kuum