Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elisa startup-scouter’id leiavad ka uusi töötajaid alustava startup’i abiga

  Foto: Elisa

  Elisas on tööl kaks startup-scouter’it, kelle igapäevatöö on leida võimalikke koostööpartnereid kirevast startup’i-maailmast. Tegemist on omanäolise tasustatud praktikaprogrammiga, mis annab ärianalüüsi ja IT-huvilistele inimestele võimaluse viia uusi alustavaid talente kokku suurettevõttega.

   Ajujahi konkursil 100 parema idee hulka valitud VideoCV.io teeb täpselt seda, mida nimi ütleb – viib tavapärase kirjaliku elulookirjelduse üle videoplatvormile.

  Startup-scouter’id Henri Viirok ja Jörgen Martin tulid Elisasse tööle magistriõpingute kõrvalt või kohe pärast ülikooli lõpetamist ning veedavad ettevõttes pool aastat. Seejärel valitakse välja uued entusiasmi täis startup-scouter’id, kes toovad Elisasse just kõige paremad äriideed. Ka endale järeltulijate leidmisesse suhtuvad startup-scouter’id loominguliselt ning võtsid endale appi uue alustava startup’i.
  Miks just startup-scouter’iks?
  Jörgen õppis varem Tallinna Tehnikaülikoolis tehnoloogia valitsemise erialal ning veetis pool aastat vahetusüliõpilasena Eindhoveni Tehnikaülikoolis, mis viis ta tihedalt kokku startup’i-maastikuga. Olles varem töötanud Startup Estonia, Eindhoven Startupsi ning Tehnopoli tiimis, olnud vabatahtlikuks Latitude59 konverentsidel ja Garage48 hackathon’il, oli startup-scouter’i koht Jörgeni jaoks asjade loogiline jätk. 
  Henri tundis, et pärast tudengiorganisatsiooni juhtimist ning ärinduse bakalaureusekraadi kätte saamist oli sobiv aeg oma eelnevalt õpitut-kogetut rakendama hakata. Selleks tundus Elisa startup-scouter’i koht ideaalse võimalusena. “Elisa startup-scouter on lahe ametikoht, kus sul on võimalus olla kursis telekomide kõige uuemate trendide ja sündmustega, võtta pidevalt osa startup-üritustest, suhelda julgete ettevõtjatega ning leida parimaid viise, kuidas nendega koostööd teha,” põhjendas oma valikut Elisasse tööle tulla startup-scouter Henri. “Eelkõige otsime partnereid, kellega koos tulla turule mõne uue nutika online-lahendusega, mis teeks kliendile lihtsamaks tema igapäevaelu.”
  Sarnane oli ka Jörgeni Elisasse jõudmise lugu: “Mulle on alati meeldinud uued tooted ja teenused ning nende katsetamine. Nähes, et startup-scouter’i töö suures osas sellest koosnebki, polnud kandideerimise otsust raske teha. Otsime siin aktiivselt uusi innovaatilisi tooteid, suhtleme inspireerivate ettevõtjatega ja käime erinevatel konverentsidel ning üritustel,” ütles ta.
  Foto: Elisa
  Uusi startup-scouter’eid otsitakse VideoCV abiga
  Startup-scouter’id otsivad parajasti endale järeltulijaid ning ka seda ei tee nad tavapärase töökuulutuse kaudu, vaid koostöös uuendusmeelse iduettevõttega VideoCV.io. Ajujahi konkursil 100 parema idee hulka valitud VideoCV.io teeb täpselt seda, mida nimi ütleb – viib tavapärase kirjaliku elulookirjelduse üle video­platvormile. 
  Arvukad uuringud on näidanud, et videod hakkavad üha enam maailma vallutama. Seega on igati loogiline samm kasutada ära videoedastuse potentsiaali ka värbamises. „Viimaste aastate kiire tehnoloogiline areng toob kaasa ka muutusi värbamises. Ainuüksi ajalehes või veebiportaalis klassikalisest töökuulutusest enam ei piisa ning klassikaline CV vorm või elulookirjeldus ei ärata piisavalt tähelepanu. Uue ajastuga kaasnevad uudsemad ja atraktiivsemad viisid kandidaatide tähelepanu äratamiseks,“ sõnas üks VideoCV.io loojatest Fred Sellenberg.
  Elisas otsitakse uusi startup-scouter’eid VideoCV.io abiga just seetõttu, et uute tehnoloogiate kasutamine ja innovatsioon peaksid olema ka tulevase hea startup-scouter’i südameasjaks. „VideoCV.io pole mitte ainult atraktiivne ja äärmiselt lihtne kasutada ettevõttele, vaid ka kandideerijale. Kuna videol ja avatud suhtlemisel on täna nii suur roll ning ainult CVde lugemine pole piisav, siis oli otsus kiire tulema, et teeme koostööd VideoCVga ning otsime uued startup-scouter’id Elisasse just nende abiga,“ kommenteeris startup-scouter Jörgen. 
  Startup-scouter’iks saab kandideerida VideoCV.io keskkonnas. Startup-scouter’id käivad ennast aktiivselt tutvustamas ka ülikoolides ning jagavad koostöös VideoCV loojatega nõu, kuidas teha tööandja jaoks äge video ning mida seda salvestades silmas pidada. Rohkem infot startup-scouter’ite ning Elisa ja iduettevõtete koostöövõimaluste kohta saab kirjutades [email protected].
 • Hetkel kuum
Andrus Hiiepuu: kustkohast tulevad ja kuhu kaovad eesmärgid?
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Google koondab teadmata osa töötajatest Protest Iisraeli vastu maksab töö veel kümnetele ettevõtte töötajatele
Lisaks Teslale andis uuest koondamislainest teada ka Alphabeti omanduses olev Google.
Lisaks Teslale andis uuest koondamislainest teada ka Alphabeti omanduses olev Google.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eelarvenõukogu: riigivõlg kasvab kiirelt
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Everaus rajab Rae valda uue elukvartali
Everaus Kinnisvara rajab Rae vallas asuvasse Järvekülla uue elamukvartali, alustades ehitusega suvel.
Everaus Kinnisvara rajab Rae vallas asuvasse Järvekülla uue elamukvartali, alustades ehitusega suvel.