19. november 1995 kell 22:00

Maksumaksjad teevad infopäeva

«Loodetavasti tekib teabepäeval dialoog maksukogujate ja maksumaksjate vahel, sest ettekandeid tegema on kutsutud nii riigiametnikud kui maksumaksjad ja advokaadid,» sõnas Roose. «Liidu peamine eesmärk seisnebki selles, et enam ei võetaks maksuseadusi vastu isoleeritult, maksumaksjatega arvestamata.»

Üks teabepäeva teema puudutab maksuvaidlusi kohtus. Selle kohta teevad ettekande vandeadvokaadid Aare Tark ja Aivar Pilv. «Minu firma korraldada on kümmekond maksualast kohtuvaidlust,» ütles Enn Roose, kellele kuulub maksukonsultatsioone pakkuv firma Enn Roose & Co.

Roose sõnul kavatseb ta teabepäeval tutvustada rahandusministeeriumi maksuprobleemide komisjoni tehtud maksuseaduste parandusettepanekuid. Teabepäevast võtavad osa ka riigikogu rahanduskomisjoni esimees Olev Raju ja rahandusministeeriumi asekantsler Kalev Järvelill.

Maksumaksjate liidu peasekretäri Kersti Kägi sõnul pole põhikiri veel valitsuses kinnitatud, liit peaks mittetulundusühinguna registreeritama paari nädala pärast. Liitu kuulub neli eraisikut ja 46 firmat.

Hetkel kuum