30. november 1995 kell 22:00

Lindistav GSM sobib autojuhile

Panasonic G400 kaalub tavalise 550mAh NiMH-akuga 198 grammi. Väikese kompaktse telefoni üks aku võimaldab kõneaega 80 minutit. Otse telefoniga ühendatav kiirlaadur kuulub aparaadi põhivarustusse.

Kui viibitakse lärmakas seltskonnas, kus telefonihelinat kuulda ei ole, või olukorras, kus helin segaks ja tekitaks piinlikku tähelepanu, võib telefoni reguleerida nii, et saabuv kõne annab endast märku visuaalselt.

Panasonicu lahendus selleks puhuks on telefoni ülaossa paigutatud signaallambike, mis hakkab kõne saa-budes kohe vilkuma.

Panasonicu PCMCIA-kaart on ainuke kahe kanaliga andmekaart maailmas. Panasonicu kahe kanaliga andmekaart toimib ühtmoodi kõikides GSM-võrkudes eeldusel, et kohalikud võrguoperaatorid pakuvad selleks vajalikku teenust.

G400-telefoni võib ühendada Panasonicu või mistahes teise tootja sülearvutiga, millesse saab torgata võrgukaardi. Nii on G400 GSM-telefoniga võimalik saata fakse, telegramme, olla ühendatud andmevõrkudega, viibides sel ajal kodus, autos, hotellis -- kus tahes GSM-võrgu toimepiirkonnas.

Panasonic G400 pakub võimalust saata teisele GSM-telefonile teateid kuni 160 märgiruumi pikkuse tekstina. Teade jõuab kohale ka siis, kui teine telefon on parajasti suletud -- tekst säilib võrguoperaatori arvuti mälus seni, kuni adressaat oma telefoni taas sisse lülitab.

Panasonicu G400-mudeli klaviatuuril Memo-nuppu vajutades lindistab telefon kõnepartneri hääle kuni 20sekundise teatega. Nii saab näiteks autoroolis olles segamatult «meelde jätta» ja hiljem rahulikult üle kuulata vajaliku aadressi, telefoninumbri või mistahes tähtsa miniteate.

Samuti võib teisteski situatsioonides kasutada telefoni operatiivse märkmikuna. Tähele on vaja panna vaid seda, et iga uus teade mälus kustutab eelmise.

Panasonicu G400-telefonile lisavarustust valides saab endale luua võimalused kasutada kõiki GSM-võrgu pakutavaid teenuseid. Lisavarustusse kuuluvad veel nn handsfree-sari, autolaadur, kahekohaline laualaadur, 1300mAh võimas aku (NiCd), stiilne kohvrike ning kahe kanaliga PCMCIA-kaart andme- ja faksiedastamiseks.

Hetkel kuum