3. detsember 1995 kell 22:00

Mega grupile ühtne jaotuskeskus

«Ladustamisprotsessi tehnoloogiline skeem on välja töötatud koostöös rahvusvahelise logistikaketi ELC Eesti esindusega,» rääkis Kolde. Tema sõnul on tegemist täiesti uue lähenemisega hulgimüügile ja logistikale. Kogu Mega hulgimüügisüsteemi hakatakse varustama tsentraalselt Tallinnas asuvast jaotuskeskusest, kus kaup komplekteeritakse.

Jaotuskeskusel pole oma autoparki, kaubaveoteenust ostetakse sellele spetsialiseerunud firmadelt. Kolde sõnul hoiab veoteenuse aktiivne ostmine selle hinna madalal.

Hulgimüügifirma Jungent juhatuse esimehe Jaanus Krigolsoni sõnul on nende firmal kaks kaubakeskust ja tulevikus on plaan luua vaid üks keskne jaotuskeskus. Ülejäänud suuremad hulgimüügifirmad kasutavad seni mitut jaotuspunkti.

Krigolsoni sõnul on ühtsest jaotuspunktist kauba vedu vähemalt kaks korda odavam kui jaotuskeskuste ja ladude ülevalpidamine. Mega jaotuskeskuse lao kogupindala on 2300 ruutmeetrit ja ehitusmaksumus kaheksa miljonit krooni.

Mega hulgimüük on Rotagrupi ASi kaubamärk, mis korraldab firma hulgimüüki. Mega Tallinna eelmise aasta käive oli 161 miljonit krooni ja kasum 7,2 miljonit krooni.

Käesoleva aasta käibeks kavandatakse 220 miljonit krooni. Kõigi Mega grupi hulgimüügiga tegelevate firmade selle aasta käibeprognoos kokku on 305 miljonit krooni.

Hetkel kuum