• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus visuaalsete tööriistadega FoxPro

  Microsoft on välja töötanud uue FoxPro versiooni. Uus versioon on täielikult objekt-orienteeritud, varustatud kaasaegsete visuaalsete tööriistadega rakenduste kiireks loomiseks. Visuaalse keskkonna tõttu on antud FoxProle ka uus nimi -- Visual FoxPro.
  Visual FoxPro paindlik arhitektuur võimaldab ilma mingite muutusteta «jooksutada» valmisrakendusi Windowsi, Windows 95 ning Windows NT keskkonnas. Nii saavad andmebaasirakenduste kasutajad vabalt valida endale operatsioonisüsteemi, milles töötada. Visual FoxPro on praegu ainuke Xbase andmebaasi töövahend, mis võimaldab klasse visuaalselt disainida. Niimoodi valmis tehtud klasse on võimalik piiramatu arv kordi uutes rakendustes kasutada.
  Uues FoxPros saab kasutada OLE objekte, et FoxPro võimalusi avardada. Näiteks on võimalik FoxPro vormile panna Exceli table ning seda sealtsamast vormilt ka parandada. Sajad vabalt saadavad OLE objektid laiendavad valikut veelgi.
  Visual FoxPro kasutab andmeid olenemata sellest, kas andmed paiknevad kohalikus arvutis, arvutivõrgus või serveris. Kaasas olevad 32bitised ODBC 2.0 draiverid võimaldavad juurdepääsu enamikku andmebaasiserveritesse.
  Visual FoxPro kasutuselevõtuga ei tule juba tehtud tööd ümber teha, kuna Visual FoxPro oskab käivitada FoxPro 2.x for Windows, MS-DOSi, Macintoshi ning dBase for DOSi programme. FoxPro eelmise versiooni projektid ning ekraanivormid on võimalik ka ühe nupuvajutusega uude versiooni ümber konvertida. Objekt- orienteeritud programmeerimist on võimalik samuti samm-sammult rakendada, vana programmi pole vaja kohe objektorienteerituks muuta.
  Sisseehitatud Project Manager annab kasutajale hästiliigendatud ülevaate kõigist projekti detailidest. Query Designer võimaldab visuaalselt disainida andmebaasipäringuid, lisada päringutesse tabeleid, määrata tabelitevahelisi seoseid.
  Visual FoxProst on praegu saadaval Standard- ning Professional-versioon. Pro- fessional-versioon sisaldab lisaks Standard-versioonile lisatööriistu «tõsisele» andmebaasiprogrammeerijale. Üks olulisemaid nendest on võimalus genereerida oma projektist rakendus, mida saab kasutada ilma FoxPro-ta. Selliseid rakendusi on võimalik lisaraha maksmata levitada või müüa. Professional-versioon sisaldab töövahendit, millega on võimalik oma rakendustesse juurde genereerida abiinfot. Profes- sionaalses versioonis on ka Upsizing Wizard, mis võimaldab andmebaasi üle viia Microsoft SQL Serverisse ilma suurema vaevata. Kõigele lisaks on Visual FoxPro Professional varustatud veel paljude lisatööriistade, abiinfo ning näidistega. Visual FoxPro vajab personaalarvutit protsessoriga 386 või paremat, mille operatsioonisüsteem poleks vanem kui Windows 3.1 või Windows NT Workstation 3.5. Operatiivmälu vajadus on 8 MB, soovitatav on 12 MB. Vaba kõvaketta ruumi vajatakse 15--50 MB.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.