• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Valitsus ei kinnitanud oma eilsel istungil uusi põlevkivi ja elektrienergia hindu, mis peaksid majandusministeeriumi juurde moodustatud põlevkivi ja elektrienergia hinnakomisjoni ettepanekul hakkama kehtima järgmise aasta juunis.
  Majandusminister Andres Lipstoki sõnul on tegemist tõsise küsimusega ja kuna eilne valitsuse istungi päevakord oli väga tihe, siis otsustati seda küsimust edasi arutada järgmisel valitsuse istungil, mis peetakse 2. jaanuaril.
  Hinnakomisjon on teinud valitsusele ettepaneku tõsta keskmine elektrienergia ühe kWh hind 43 sendile ja ühe tonni põlevkivi hind 90 kroonile. ÄP
  Üleeile tegi riigikohus lõpliku otsuse esimeses Sotsiaalpanga C-aktsionäride kohtuasjas aktsionäride kasuks. Kohtus esindas aktsionäre Glikman & Glikmani advokaadibüroo. Hagiavalduses nõuti Eesti Sotsiaalpangalt aktsiate väärtuse väljamaksmist. Advokaadibüroo poolt esindatavatel aktsionäridel oli aktsiaid kokku 125 000 krooni eest. Vandeadvokaat Leon Glikmani sõnul tuleb aktsionäridele välja maksta üle nelja miljoni krooni. ÄP
  Valitsus arutas oma eilsel istungil järgmise aasta erastamisprogrammi, kuid mingit otsust selle programmi suhtes veel vastu ei võetud. Peaminister Tiit Vähi sõnade kohaselt arutati RE Eesti Energia, RE Eesti Raudtee ja RE Tallinna Sadama restruktureerimise ja erastamisega seonduvat.
  Vähi ei osanud eile veel öelda, kas valitsusel on kavas mõni ettevõte erastamisprogrammist välja võtta, et see ka tulevikus riigi omandusse jätta. Majandusminister Andres Lipstok avaldas arvamust, et järgmise aasta erastamisprogrammist võib valitsus välja arvata RASi Liviko ning Moe ja Rakvere piiritusetehased.
  Nimetatud ettevõtted olid käesoleva aasta erastamisprogrammis ja erastamisagentuur lülitas need ka 1996. aasta erastamisprogrammi. Senini ei ole erastamisagentuuril õnnestunud nende ettevõtete erastamisega alustada.
  Rahandusminister Mart Opmanni sõnul on rahandusministeerium seisukohal, et Liviko ja kahe piiritustehase erastamisprotsessi ei tohiks käivitada enne, kui on välja töötatud ja hakanud kehtima alkoholiseadus. ÄP
  Riigikogu kinnitas neljapäeval alates maist menetluses olnud Eesti Panga 1994. aruande. Riigikogu kinnitas aruande bilansi 1994. aasta 31. detsembri seisuga 6 871 901 752,49 krooni.
  Riigikogu suurendas Eesti Panga reservkapitali Eesti Panga erireservi arvel 229 429 066,82 krooni võrra.
  Kuna Eesti Pank kandis eelmisel aastal korraga maha kõik ebatõenäoliselt laekuvad laenud, siis on panga bilansis üle 170 miljoni kroonine kahjum. Riigikogu otsustas katta Eesti Panga kahjumi summas 170 152 054,52 krooni täies ulatuses reservkapitalist. BNS
  Hansapank loobus Läti Unibanka strateegilise investori staatusest, kuna soovis osta vähemalt 50 protsenti aktsiatest, ütles Läti erastamisagentuuri direktor Janis Naglis.
  Enam kui poolt Unibanka aktsiaid Hansapangale müüa ei saa, kuna panga erastamiseeskirjad ei näe ette sellise aktsiakoguse omandamist strateegilise investori poolt. Hansapank soovib avada Lätis oma filiaali, milleks Läti Pank pole luba andnud. BNS
  Tartu kesklinnas valmib jaanuaris 90kohaline kolmetärniline hotell Barclay.
  Hotelli haldab kolme eraisiku loodud firma C.H.P, ütles BNSile AS C.H.P. aktsionär Aivar Tuulberg. Teised C.H.P aktsionärid on Urmas Uustal ja Raivo Rand.
  Tuulbergi sõnul rentis aktsiaselts sotsiaalministeeriumilt 25 aastaks Ülikooli tänavas asuva hoone, mis ehitati hotelliks. Selle kõrval valmis ka uus maja, millest osa kuulub Hansapangale.
  Kogu kompleksi maksumus on Tuulbergi sõnul 40 miljonit krooni, mida finantseerisid C.H.P, Hansapank ja Eesti Investeerimispank.
  Tuulberg ütles, et kompleksis olevad bürooruumid rendib C.H.P välja rohkem kui kümnele firmale. BNS Lihulas valmis pastoraadihoone
  Lihulas valmis uus pastoraadihoone, mida on ehitatud üle nelja aasta.
  1992. aastal ostis Lihula kogudus Soome sõpruskogudusega Haapsalu KEKilt 18 000 Soome marga eest hoonekarbi, mis ehitati pastoraadihooneks. Haapsalu Lääne praostkonna praosti Tiit Salumäe sõnul tehti 1992.--1994. aastani hoonesse investeeringuid 118 000 krooni eest, hiljem lisandus veel 50 000 krooni. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Savisaar tõstis riigimetsa raiemahte
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning suurendas tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning suurendas tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.