10. märts 1996 kell 22:00

Tasuline haridus tulumaksuvaba

Õppimine tasulistel kursustel või õppeasutustes, samuti teadmiste omandamine välismaal on nüüd tulumaksuvaba. Kõik, kes kas ise või kelle lapsed tasu eest teadmisi nõutavad, võivad arvutada need kulud oma tänavustest aastatuludest maha. Seda kuni kuue tuhande krooni ulatuses.

Hariduse igakülgne toetamine on Eesti tulevase majandusarengu vältimatu eeldus. Selleks võiks valitsus ulatada oma sõbrakäe ka nö tavalise hariduse saajatele. Tänases Eestis õpib enamik lapsi riigi või munitsipaalkoolide tasuta kursustel. Haridus ei maksa seal justkui midagi, kuid iga lapsevanem teab, et võsukeste kooliskäigu hind on tegelikult päris kõrge. Sama on pilt ka kõrghariduse vallas. Neid, kes endale tasulist ülikooliharidust lubada jõuavad või välismaale õppima lähevad, on vähe. Enamik üliõpilasi õppemaksu ei maksa, kuid rühivad akadeemilisel teel edasi ikka vanemate rahakoti najal.

Hetkel kuum