21. märts 1996 kell 22:00

Rootsil uus rahandusminister

Kasumivõtmine ning positsioonide korrigeerimine enne nädalavahetust viis reedestel Euroopa turgudel alla USA dollari kursi nii Saksa marga kui Jaapani jeeni suhtes. Nädalavahetusel püsis dollari kurss 1,4746 marga ja 106,8 jeeni kandis.

Rootsi uus peaminister Göran Persson nimetas reedel rahandusministriks ärimaailma lemmiku Erik Asbrinki. Asbrink on olnud asepeaminister ning keskpanga nõukogu juhataja. Perssoni poolt reedel esitatud kabinet leidis turgudel ülisoodsa vastuvõtu. Uut rahandusministrit tuntakse sotsiaaldemokraatide parempoolseima poole esindajana. Riksbankeni intressimäärade alandamised ja Perssoni lubadus tasakaalustada riigieelarve on tugevdanud usaldust Rootsi majanduse vastu, krooni kurss püsis reedel ülapool 1,780 EEK/SEK piiri.

Soome mark, mis tugevnes Rootsi kroonile toetudes, liikus reedel vahemikus 2,565/570 EEK/FIM.

Kulla hind oli reedel vahemikus 397--398 USD/oz.

Rubla kurss Moskvas langes reedel kolme punkti võrra, fikseerudes tasemel 4847 rubla dollari eest.

Hetkel kuum