• Jaga lugu:

  Rootsi kroon üle 1,8 krooni

  Eile toimus ulatuslik Saksa marga nõrgenemine. Eesti Panga kursitabelis kallinesid kõik need valuutad, mis pole (Austria ?illing, Hollandi kulden, Eesti kroon) Saksa margaga seotud. Valusalt astus marga varbale Itaalia liir (+1,46% 0,777 Eesti sendini). Pärast üldvalimisi oodatakse Itaalia uuelt valitsuselt liiri võimalikult kiiret liitmist Euroopa vahetuskursimehhanismiga ERM. Prantsuse frank saavutas 33 kuu kõrgeima taseme, 2,363 EEKi.
  Dollarit toetas ja marka nõrgestas nädalavahetusel kogunenud suur seitsmik, kes avaldas toetust tugevale dollarile. Dollari kurss tõusis eile 1,518 DEMi ehk 12,14 kroonini. Rootsi kroon tõusis marga suhtes kolme aasta kõrgeimale tasemele: 4,411 SEK/DEM (1,813 EEK). Soome mark võttis asja rahulikumalt, jäädes 2,543 kroonile. Stockholmi börs tõusis bravuurselt 1,38%, 1924 punktini, Helsingi börs 0,56%, 1903 punktini.
  Rubla langes Moskvas nelja punkti võrra tasemele 4922 RUR/USD. Kuld maksis Londonis 391 USD/oz.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.