27. mai 1996 kell 22:00

Puidutöösturid ühinevad

Töösturid tunnevad metsaliidu presidendi Mart Eriku sõnul muret tooraineressursside kaotamise pärast, kui jätkub senine tegevusetus ametkondades.

Tööstuse arendamisest peaksid olema huvitatud majandus-, rahandus- ning teede- ja sideministeerium, samuti metsaamet, väitis Erik. «Meie teeme äri ja tööd, aga need, kes peaksid mõtlema, kuidas riik tulu saaks, seda ei tee,» teatas ta.

Selle nädala jooksul teatavad liidud metsaliitu oma esindajad metsatööstusnõukogus, ütles Rita Tamm. Tema sõnul on loogiline liitude ühinemine kaugemas tulevikus. «Täna oleks liitumine mehaaniline ühendamine, mis ei anna midagi,» kinnitas Tamm.

Mõnel juhul on metsaliidu ja puutööliidu huvid erinevad, kinnitas ka Mart Erik. Näiteks tõi ta mööblitootjate võlad metsavarujatele. «Kui raharinglus on aeglane, on see probleem, sest iga penn on arvel,» lausus Erik.

Kolme liitu kuuluvate Eesti metsatööstusettevõtete kogukäive oli eelmisel aastal ligi kaks miljardit krooni. Metsaliidu 31 ettevõtte käive oli 0,7 mld, puutööliidu 27 ettevõtte käive 1,2 mld ja paberiliidu 4 ettevõtte käive 80 mln krooni.

Hetkel kuum