• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puidutöösturid ühinevad

  Töösturid tunnevad metsaliidu presidendi Mart Eriku sõnul muret tooraineressursside kaotamise pärast, kui jätkub senine tegevusetus ametkondades.
  Tööstuse arendamisest peaksid olema huvitatud majandus-, rahandus- ning teede- ja sideministeerium, samuti metsaamet, väitis Erik. «Meie teeme äri ja tööd, aga need, kes peaksid mõtlema, kuidas riik tulu saaks, seda ei tee,» teatas ta.
  Selle nädala jooksul teatavad liidud metsaliitu oma esindajad metsatööstusnõukogus, ütles Rita Tamm. Tema sõnul on loogiline liitude ühinemine kaugemas tulevikus. «Täna oleks liitumine mehaaniline ühendamine, mis ei anna midagi,» kinnitas Tamm.
  Mõnel juhul on metsaliidu ja puutööliidu huvid erinevad, kinnitas ka Mart Erik. Näiteks tõi ta mööblitootjate võlad metsavarujatele. «Kui raharinglus on aeglane, on see probleem, sest iga penn on arvel,» lausus Erik.
  Kolme liitu kuuluvate Eesti metsatööstusettevõtete kogukäive oli eelmisel aastal ligi kaks miljardit krooni. Metsaliidu 31 ettevõtte käive oli 0,7 mld, puutööliidu 27 ettevõtte käive 1,2 mld ja paberiliidu 4 ettevõtte käive 80 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.