17. juuni 1996 kell 22:00

Kas te peate ennast nõudlikuks reisijaks?

Pean ennast mõõdukalt nõudlikuks, ehkki mõõdukus on muidugi suhteline mõiste.

Näiteks ei läheks ma ise ega usaldaks ka oma lapsi nädalaks Pariisi 3000kroonisele reisile. Kui aga saan sama 5000 krooni eest, tundub see normaalsem ja reaalsem. Üritan hinnata just pakutava kvaliteedi ja hinna reaalsust.

Minu jaoks on oluline saada maksimaalne mugavus minimaalsete kulutustega. Seejuures jälgin, et pakutav oleks usaldusväärne ja garanteeritud.

Kuna minu välisreisid on tavaliselt tööga seotud, ei oska kõiki teenuseid praegu hinnata, kuid transpordi osas pakutavate teenuste hinnad ja tase on mõistlikud ja tasakaalus.

Suhtlen firmadega, kelle tausta tunnen, kes on end omas valdkonnas tõestanud.

Turistina olen väga hästi kohanev ja püüan kõigist viperustest üle olla. Samas tahan saada oma raha eest kõike, mida on enne reisi lubatud: et buss oleks vastas, et hotellid vastaksid lubatud kategooriale. Imeodavatesse Euroopa-reisidesse suhtuksin ettevaatusega.

Nii töö- kui puhkusereisil püüan säästa närve. Kui midagi väga viltu läheb, ju ma siis märkuse teen, aga skandaali kindlasti ei korralda. Individuaalselt reisides valin alati keskklassi majutusvõimalused, ei aja taga luksust.

Igapäevatöös olen märganud, et Eesti kunde on üsnagi pretensioonikas, soovides kõige luksuslikumaid hotelle jne. Olen kuulnud, et virisetakse näiteks ka halva ilma pärast. Paraku kuulub ilm sellesse valdkonda, mida ei saa ette tellida ja kinni maksta.

Aastatega olen muutunud nõudlikuks. Pikka bussireisi enam ette ei võtaks. Eelistan lennureisi, mis on kiireim ja mugavaim.

Kui reisil tekiks ebamugavaid olukordi, mis on tingitud korraldajate saamatusest, siis nüüd ütleksin küll välja, mida mõtlen. Vanasti neelasin alla, ei lasknud häirida.

Vaba aeg on liiga väärtuslik, et seda ebameeldivatele ootamatustele raisata. Ka teisi inimesi peab hoiatama, et nad ei satuks sama probleemi ohvriks.

Kuna eraviisiliselt ma ei reisi, ainult tööülesannetel, siis on minu jaoks oluline, et hotellid oleksid mõõduka hinnaga, kuid siiski mugavad. Väga oluline on asukoht. Viimasel ajal jälgin hotellide puhul, et seal oleks kindlasti bassein. See on mu nõrkus.

Hetkel kuum