• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu tõmbab elektrivõlglased liistule

  See otsus hakkab kehtima ka kohalike omavalitsuse kohta, kes saavad Lietuvos Energijalt kütust ning kes on talle praegu võlgu 6,2 miljonit litti.
  Edaspidi hakkavad kütust saama vaid oma võlad likvideerinud ning ettemaksu tasunud omavalitsused.
  Ühtlasi nõuab Lietuvos Energija juhatus, et kahjum, mis on tekkinud soojusenergia madalate hindade tõttu, tunnistataks riigivõlaks. Praegu on Lietuvos Energija kahjumis 775 miljoni litiga ning see summa peaks tänavu kasvama veel 305 miljoni liti võrra.
  Soojusenergia madalate hindade tõttu on riigi võlg energeetikutele ainuüksi käesoleva aasta esimese nelja kuuga kasvanud 273,5 miljoni liti võrra.
  Seetõttu ei ole Lietuvos Energija suuteline tasuma oma võlgu Ignalina tuumajaamale ning gaasi- ja masuuditarnijaile.
  Energeetikuid ei rahulda valitsuse hiljutine otsus tõsta soojusenergia hinda 25 protsendi võrra. Nende arvates oleks majanduslikult põhjendatud vähemalt 45protsendiline hinnatõus.
  Leedu energiasüsteemi olukorrast olid informeeritud kõik riigiasutused, kuid jõudmata nende vastust ära oodata otsustati astuda omapoolne samm, mis edastati valitsusele ja energeetikaministeeriumile. ELTA-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.