• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikontroll tahab muuta Silmeti juhatuse koosseisu

  Silmeti peadirektor Priit Saksing ütles, et riigikontroll on oma kontrollijärgses aktis teinud ettepaneku muuta Silmeti juhatuse koosseisu, väites, et eraettevõtjaid ei saa seal olla. «Ükski õigusakt ei välista, et eraettevõtjad võiksid juhatuse koosseisus olla,» märkis Saksing.
  Samas lisas Saksing, et seda ei otsusta ei Silmeti juhtkond ega juhatus, kes firma juhatuses on ja kui palju on juhatuses liikmeid.
  «See on juba majandusministeeriumi ja minister Lipstoki asi ning meie ei tohiks seda kommenteerida,» väitis Saksing.
  Puudused, mis riigikontroll avastas ja millele tähelepanu pööras on tekkinud varasema juhtkonna tegevuse ajal, väitis Saksing.
  Silmeti selle aasta esimese poolaasta realisatsioonikäive oli ligi 105 miljonit krooni. Saksing märkis, et nii suurt käivet pole Silmetil kunagi varem olnud.
  Samas tunnistas ta, et ettevõtte käive võiks samas tunduvalt suurem olla. «Selle aasta esimesed kaks kuud olid meile väga rasked,» teatas Saksing. Selle aasta esimestel kuudel dikteeris ettevõtte ainus toorainetarnija Solikamski magneesiumitehas väga ebasoodsaid hindu, rääkis Saksing. Nüüd, kui on praktiliselt alla kirjutatud leping hiinlastega ning toorainepakkumusi on tulnud ka mujalt, on olukord paranenud, väitis Saksing. «Teine poolaasta tuleb kindlasti parem,» ütles ta.
  Kuna mitu aastat ei ole Saksingu sõnul Silmetis oluliselt remonditöid tehtud ega ole mõeldud uutele toodanguliikidele, on üks põhiküsimus ettevõttesse investeerimine.
  «Meil on vaja leida pangad, kes on valmis krediiti andma ja investeerima Silmetisse,» märkis ta.
  Saksingu kinnitusel on Silmetis juba teada, milliseid uusi tooteid on võimalik tulevikus toota. Praegu peab Silmet leidma raha omavahenditest.
  Sellel aastal on ettevõttel kavas investeerida kümme miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.