• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kütusefirmad haistavad bensiinikriisi

  Panfilovi väitel on Venemaa raudtee keeldunud naftasaaduste suunamisest Eestisse, kuni tsisternvagunid siit tagasi ei sõida.
  Kogu tolli järelevalve all olev kütus on laaditud tsisternidest terminaali, mistõttu ei ole tolliameti süü, kui vagunid tagasi Venemaale pole jõudnud, vastas tolli-ameti peadirektor Rein Talvik. «Eestis seisab raudteel eri põhjustel palju tsisterne,» kommenteeris ta.
  «Kuni normaalne ringlus on häiritud, siis raudtee uusi vaguneid ei saada,» väitis Oleg Panfilov. Bensiini A-76 on praegu veel ainult suuremates tanklates, lisas RE Eesti Kütus peadirektor Toomas Saks.
  Tolliamet võttis juuni alguses Rakveres järelevalve alla ASi Espigor Eestisse transporditud bensiini ja diislikütuse. Neljapäeval kohtusid Espigori esindajad Rein Talvikuga, kes edastas koostatud protokolli. «Seal on meie kliendi poolsed rikkumised kirjas,» kommenteeris Espigori esindav vandeadvokaat Monika Mägi.
  Rein Talviku sõnul tuleb Espigori esindajal koostada seletuskiri, mis lisandub protokollile. Seejärel saab tolliamet otsustada, kas Espigori võib karistada, lisas ta.
  Arestitud kütuselt on maksud tasutud, miks toll tõkendit maha ei võta, jääb arusaamatuks, ütles Toomas Saks. Vastavalt lepingule Espigoriga on pärast tollitõkendi kadumist bensiini omanik Eesti Kütus, kes tasus Espigori eest ka aktsiisi- ja käibemaksu.
  «See, et Toomas Saks on Espigorile maksnud, on tema probleem,» väitis Rein Talvik.
  Täna toimub tolliametis järgmine kohtumine, siis saab mõndagi selgemaks, lisas Monika Mägi.
  Tolli järelevalve all on seni ka 29. mail ASi Termoil terminaalis arestitud ASi Parevek maale toodud kütus. Enne tollitõkendi seadmist jõuti Termoili terminaalist välja vedada ja müüa osa kütusest.
  Tolliamet määras tõkendi eiramise pärast Termoilile trahvi seitse miljonit krooni, mille Termoil vaidlustas Harju maakohtus.
  Oleg Panfilov ei eita Termoili süüd bensiini väljastamisel, kuid ta pidas trahvi alusetuks. Termoil ei olnud kütuse müüja, mistõttu suurim võimalik trahvisumma on 40 000 krooni, lausus Panfilov.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.