2. juuli 1996 kell 22:00

Turvatooliseadus tõstab läbimüüki

ASi Kaks Karu müügijuht Rego Kriisa ei soovinud nimetada müüdud turvatoolide arvu. Kaks Karu turustab Eestis inglise-saksa kontserni Britax tooteid. Turvatoolide hinnad jäävad vahemikku 1295--2300, turvavöö regulaatoriga turvapadja saab kätte 395 krooniga.

Postimüügikataloog Kodu-Anttila tegi mais turvatoolide sooduspakkumuse, kus odavaim mudel maksis 399 krooni (ilma postimaksuta). Firma tellimusosakonna juhataja Reta Lepp ütles, et kuuajalise sooduspakkumise jooksul müüdi umbes 900 tooli.

Turvatooli puudumisel võib liikluspolitsei trahvida kuni 220 krooniga, kuid nagu on kinnitatud liikluspolitseist, pole esialgu kavas trahvimäärasid täie rangusega rakendada.

Liikluseeskirja muudatus ei sätesta täpselt laste vanust, kes peavad istuma turvatoolis või -padjal, kuid üldiselt arvestavad tootjad kuni seitsmeaastaste ja 25kiloste lastega.

Hetkel kuum