• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väärtpaberibörs kinnitas poolaastaaruande nõuded

  Meigase sõnul on tegemist poolaastaaruande koostamise juhendiga, milles on lisaks reglemendi järgi esitatavatele bilansi ja kasumiaruandele sätestatud lisanõuded.
  Poolaastaaruandes tuleb esitada eelmise aasta sama perioodi võrdlevad andmed, kuna mõne börsil noteeritud ettevõtte majandustulemusi võivad mõjutada hooajalised tegurid, lausus Meigas.
  Ka peab ettevõte lisama majandustulemustele oma kommentaarid, mõjutavate tegurite loetelu ning prognoosi teise poolaasta majandustulemuste kohta. Lisaks on soovitav esitada suhtarve, nt omakapitali tootlus ja aktivate tootlus, täiendas Meigas.
  Emitendid peavad reglemendi järgi börsi oma majandustegevusest teavitama kaks korda aastas. Majandusaasta aruanne peab olema börsile esitatud hiljemalt kuus kuud pärast majandusaasta lõppu. Poolaastaaruanne tuleb esitada pärast juhatuse kinnitust, mitte hiljem kui neli kuud pärast poolaastat.
  Emitent on kohustatud oma finantstulemustest esmajärjekorras informeerima börsi. Pärast seda peab börsil noteeritud ettevõte Meigase sõnul oma majandustulemused kolme päeva jooksul ajalehes avaldama. Börsile esitatud info on avalik, ütles Helo Meigas.
  Börsi juhatus kinnitas börsi reglemendi rikkujale kehtestatavate sanktsioonide piirmäärad.
  Börsile valeinfo esitamise ja info edastamise nõuete sätete rikkumise eest on trahvimäärad nii börsi liikmetele kui emitentidele 1000 kuni 50 000 krooni.
  Väiksematel börsitehingutel tehtavate tehniliste vigade eest on trahvimäärad 100--5000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.