16. juuli 1996 kell 22:00

Võru Naftal on uus põhiaktsionär

Oma ostueesõigust ei kasutanud vähemusaktsionär AS Moodulnafta, kuid tal on firma põhikirja järgi õigus kahe kuu vältel seda sama hinnaga teha.

Võru linnavalitsus ostis ASi Võru Nafta aktsiad aasta tagasi poole miljoni krooni eest ja müüs need nüüd miljoniga maha. Võru linnavolikogu esimees Tõnu Anton hindas tehingu kordaläinuks.

AS Võru Nafta ei hakanud eelmisel aastal korralikult tööle, sest pangad keeldusid ettevõtet krediteerimast väidetavalt selle munitsipaalomaniku pärast. Ka polnud ASil Võru Nafta maaeraldust. Nüüd läheb kogu ettevõte erakapitali kätte.

AS Nord DV on asutatud 1991. aastal ning tegeleb mahutite ja torustike importimise, paigaldamise ja valmistamisega. Firmale kuulub ka neli endise Võru naftabaasi kütusemahutit, mis juba asuvadki ASi Võru Nafta territooriumil. ASi Nord DV aktsiakapital on 400 000 krooni, firmat juhib Vladimir Davõdov.

Hetkel kuum