• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aeg investeerida Vene ettevõtete aktsiaisse

  Moskva börs reageeris teatele positiivselt, õnnestunud operatsioon tähendab tugevamat Jeltsinit ning superriigi kindlakäelisemat juhtimist.
  Piisab sellest, et Boriss Jeltsin end avalikkusele näitab, kui kursid tõusevad ning välisinvestorite huvi Venemaa vastu suureneb. Ajaleht Dagens Industri prognoosib, et kauplemine Vene ettevõtete aktsiatega hoogustub septembri algul, mil ametisse on nimetatud Venemaa uus valitsus ning IMF kinnitanud usaldust Venemaa reformide vastu.
  Juuli oli Vene aktsiaturgudel halb kuu. Pärast tipptaset 150 punktil päev pärast Boriss Jeltsini valimisvõitu 3. juulil langes Moscow Timesi indeks kuu lõpus 100 punktile.
  Pärast Jeltsini võitu asusid nii kodu- kui välismaised investorid kasumit välja võtma ning turg langes 25 protsenti.
  Samas kinnitab äsja trükist ilmunud Briti investeerimispanga Robert Fleming analüüs «Russia: in from the cold», et Venemaast võib saada uus komeet tõusval väärtpaberiturul. Ükskõik kuidas mõõtes on Vene aktsiaturg oluliselt alla hinnatud. Moskva börsil on põhimõtteliselt võimalik osta 10 sendi eest dollar. Samas on tegemist kõrge riskiga. Ettevõtted on odavad just seetõttu, et turumajanduse teel on rida poliitilisi, juriidilisi ning administratiivseid tõkkeid. Siiski kinnitab analüüs, et vaatamata riskidele on õige aeg investeerida Vene aktsiatesse.
  Venemaa aktsiaturg on praegu väike, ulatudes 1995. a lõpul vaid 19 miljardi dollarini, mis vastas 5 protsendile sisemajanduse kogutoodangust ning on üksnes pool Türgi, Hiina ja Indoneesia aktsiaturust.
  See number peaks kiiresti kasvama koos turu küpsemisega ning jõudma 20--50 protsendi tasemele, mis on iseloomulik teistele tõusvatele turgudele. Kasv tuleb nii uute erastamiste, uusemissioonide kui tõusvate hindade arvelt. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.