• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu lõpetab loomalihaekspordi subsideerimise

  Leedu lihatöötlejate assotsiatsioon esitas põllumajandusminister Vytautas Einorisele palve subsideerida teisel poolaastal loomaliha eksporti 0,55--0,6 litiga kilogrammi pealt.
  Minister pole raha puuduse tõttu doteerimisega nõus, väites, et selle asemel tuleb otsida uusi turge ning taastada sidemed Moskva ja Peterburiga, kirjutas ajaleht Verslo zhinios.
  Assotsiatsiooni president Gintaras Valancius ütles ajalehele, et teisel poolaastal tuleb eksportida 5000--8000 tonni loomaliha.
  Assotsiatsiooni prognoosi kohaselt võib veiste pakkumine jõuda sel poolaastal 1995. aasta kokkuostu tasemeni, mil lihakombinaadid ostsid kokku 113 000 veist. Seepärast tuleks loomaliha eksporti doteerida 4--4,5 miljoni litiga.
  Ajalehe andmeil ostsid lihakombinaadid esimesel poolaastal kokku 70 000 veist ehk 17 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Ekspordiks läks 3000 tonni loomaliha, ülejäänu realiseeriti Leedus.
  Kombinaatides maksab loomaliha kilo 6,3--6,6 litti (ilma käibemaksuta), eksportida võib hinnaga 5,7--5,9 litti kilo. Kümnest Leedu lihakombinaadist töötas seitse esimesel poolaastal kahjumiga, ütles Valancius. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.