8. september 1996 kell 22:00

Loodus abimeheks

Augustis langes tarbijahinnaindeks (THI) esimest korda pärast rahareformi. Võrreldes juuliga odavnesid kaubad augustis 0,3% võrra. See on positiivne uudis. Suures osas oli hindade langemine tingitud puuja köögivilja hooajalisest odavnemisest, s.t tänu hilinenud kevadele ja lühikesele suvele langes puuja köögivilja hind tavapärasest rohkem. Seega on valitsus muudele inflatsiooni ohjeldavatele vahenditele lisanud veel ühe -- looduse. Loodetavasti ei lõpeta valitsus loodusega sõlmitud lepingut, ees on ootamas alati ootamatult saabuv talv ning hinnatõusud lisaks avatud sektorile kindlasti ka nn kinnises sektoris, näiteks eluasemele tehtavates kulutustes. Teisest küljest peaks THI langus tegema pisut murelikuks kõik laenu võtnud inimesed, augustis raha ju senise odavnemise asemel kallines. Ehkki Eestis on side inflatsiooni ja laenuintresside vahel kummalisel kombel üsna nõrk, tahaks siiski loota, et hindade langemine ka laenuintressides kajastub.

Hetkel kuum