• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Tubakas maksab valuraha

  Ajalehtedes on viimasel ajal ilmunud kuulutused, kus pakutakse firmadele sobivat tööjõudu 140 Eesti Tubaka töötaja hulgast, kellega Eesti Tubakas katkestab töölepingu 1. oktoobril seoses tootmise lõpetamisega Eestis.
  Eesti Tubaka peadirektor Boris Oks ütles, et ehkki firmal ei ole lepingulist kohustust otsida oma töötajatele uusi töökohti, üritab firma koondatavaid töötajaid aidata. «See on rohkem moraalne kohustus ning aitab veidigi inimeste stressi leevendada,» lausus Oks.
  Oksa sõnul on Eesti Tubakas sõlminud lepingu koolitusfirmaga Fontes, kelle abil otsitakse Eesti Tubakast vabanevale tööjõule rakendust teistes ettevõtetes. Samuti korraldab Eesti Tubakas soovijaile firma kulul eesti keele kiirkursusi.
  «Loomulikult maksame töötajaile palga ja kompensatsiooni Eesti seaduste kohaselt,» kinnitas Oks.
  Küsimusele, kui palju töötajaid on endale juba leidnud uue töökoha, vastas Oks, et neid pole palju.
  «Meil on kõrge kvalifikatsiooniga spetsialiste, kes saaksid ilmselt igal pool hästi hakkama, kuid Eesti lonkavas tööstuses ei ole neile töökohti,» märkis Oks. «Kaubandusse aga kõik inimesed lihtsalt ei sobi.»
  Oks lisas, et näiteks kümme või rohkem aastat Eesti tubakatööstuses töötanud inimesed saavad töölt lahkudes lisaks kompensatsioonile ka kolme kuu palga kaasa. Töötajatele, kellel jääb pensionile minekuni paar aastat aega, makstakse kuni pensionile jäämiseni iga kuu pool senisest kuupalgast.
  Oks kinnitas, et Eesti Tubakas lõpetab filtriga sigarettide tootmise septembris Tallinnas ja jätkab tootmist firma ühe omaniku, Rootsi tubakafirma Svenska Tobaksi tehases Malmös. Priima ja Astra marki filtrita sigarettide tootmine jätkub Eestis ka oktoobris.
  Oks lisas, et Eesti Tubaka filtrita sigarettide tootmist alustatakse Malmös kindlasti järgmise aasta alguses.
  Tootmise täieliku üleviimise järel Rootsi jääb Eestis tegutsema vaid kuni 50 töötajaga Eesti Tubaka müügiorganisatsioon.
  Eesti Tubaka käesoleva aasta tootmismaht kujuneb Oksa sõnul ilmselt veidi alla miljardi sigareti. Eelmisel aastal tootis Eesti Tubakas kokku kaks miljardit sigaretti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
ABB – alati näoga klientide, koostööpartnerite ja töötajate poole
Tänavu Eestis tegutsemise 30. aasta juubelit tähistav ABB soovib ka edaspidi olla Eesti tööstuse lipulaev, pakkuda nii häid tooteid ja teenuseid kui ka töökohti ja arenguvõimalusi.
Tänavu Eestis tegutsemise 30. aasta juubelit tähistav ABB soovib ka edaspidi olla Eesti tööstuse lipulaev, pakkuda nii häid tooteid ja teenuseid kui ka töökohti ja arenguvõimalusi.