Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Austrias armastavad suusatajad jäägriteed

  Populaarsemad Austria suusakuurordid on Ischgl, Mayrhofen, Sölden, Saalbach, Zell am See, Sadgasteid, Söll, Kitzbüchel jt.
  Suusakeskustest võib leida kõige erinevamate raskustega mägesid igale suusatajale, lõbusaid ajaviitekohti, nooruslikku seltskonda.
  Ka kõige nõudlikum klient leiab sobiva majutuse, ent ka kodused kahetärnipansionaadid on mugavad. Vahel napib pansionaatides kahe eraldi voodiga tube, kuid majutust broneerides tuleb see paluda reisibürool eelnevalt järele uurida.
  Teenindus on Austria suusakeskustes väga sõbralik. Kuna toidud ja joogid on väga maitsvad ja sööjaid palju, on suusataja sunnitud mägedes sageli pikas järjekorras seisma. Kohad õhtusöögiks on targem varem reserveerida. Mõnes eriti populaarses mäenõlvarestoranis pole tipptunnil isegi 30 meetri raadiuses kohti. Meeles võiks pidada, et mägedes on restoranid ja kohvikud poole kallimad kui all külas.
  Pärast suusatamist ei tohiks mingil juhul hotelli minna, vaid peaks, slaalomisaapad jalas, liituda after-ski'ga, mis kestab tavaliselt 2--3 tundi tantsides, lauldes ja rummil baseeruvat jäägriteed juues.
  Kaubandus on suusakeskustes loomulikult spetsiifiline, st enamasti pakutakse talispordi- ja talvekaupa. Austriast võib osta moodsa suusakombinesooni ja väga heal tasemel slaalomivarustust, hinnad kuuluvad muidugi luksusklassi.
  Algajatele ja keskpärastele suusatajatele, ka lastele soovitaks õhtul mägedest alla laskuda tõstukiga, kuna uljaspead laskuvad külla kerges jäägritee vines. Ka lumi on õhtuks paljudest kohtadest ära sõidetud, seega on rajad kitsamaks jäänud.
  Mäenõlvadel soovitan silmad lahti hoida ning pidevalt ümbrust jälgida, sest kihutajaid võib teele sattuda ootamatult.
  Nädalaks Austria suusakuurorti sõites peaks väljaminekuteks arvestama ühe inimese kohta vähemalt 15 000 kr, kuna reklaamitavad ca 8000kroonised paketid sisaldavad vaid majutust ja transporti, harva ka hommikusööki. Aktiivne hooaeg algab detsembri lõpus, kestab märtsi esimese pooleni.
  Enamik reisibüroosid vahendab Sun Ski pakette, mille hind algab ca 7000 kroonist. Kuna hind algab Soomest, tuleb sellele liita transport alguspunkti, tervisekindlustus, viisa, mäepiletid jne. Super Ski paketid algavad ca 7500 kroonist, sisaldades samuti vaid majutust, hommikusööki ja lendu Helsingist. Vespal pakub Club Medi luksuslikke nädalasi pakette hinnaga ca 25 000 kr, see sisaldab kogu teenindust alates Tallinnast.
  Eesti reisikorraldajatest sõidutab sinna näiteks Alpipuhkus, Salu või Wris Tours, kelle 8000--14 700kroonised paketid sisaldavad transporti alates Tallinnast, majutust, ent mäepiletid jm tuleb eraldi osta.
  - 1 Austria Shilling (ATS)
  - 1,14 Eesti krooni
  - ajavahe --1 tund
  - politsei 133, kiirabi 144, teeteenistus (ÖAMTC) 120
  - Austria individuaalviisa vormistatakse Helsingis 2 päeva jooksul
  - viisa on tasuta
  - soovitav vahetada raha Eestis või kohapeal Saksa marku
  - seltsielu on aktiivsem Ischgli ja Mayrhofeni kuurordis
  - suusakool 6 päevaks alates 1050 ATS ehk 1200 kr
  - mäepilet 6 päevaks alates 1400 ATS ehk 1600 kr
  - suusavarustuse laenutus 6 päevaks alates 500 ATS ehk 570 kr
  - mäepilet sisaldab tõstukimaksu
  - enamikus keskustes tuleb kasutada bussiühendust tõstukite ja hotellide vahel
  - kasutada tuleb tugevaid päikesekaitsevahendeid nii huultele kui näole
  - hommikuti kell 9--12 on mäed tühjad ja vaiksemad
  - hommikuti mäele minnes tuleb soojemalt riietuda
  - keskustest võimalikud lühilennud Innsbrucki, Salzburgi, Münchenisse
  - õhtusöögiks suusakuurordis arvestada ca- 200 ATS ehk 230 kr
  - jäägritee maksab 20--45 ATS ehk 23--52 kr
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Investorid läksid Enefit Greeni ja võtsid juhid pihtide vahele
Investeerimisklubi esimene börsifirma külastus Enefit Greeni kätkes endas põhjalikku sisekaemust ettevõttesse ning investorite võimalust küsida juhtidelt, mida hing ihkab.
Investeerimisklubi esimene börsifirma külastus Enefit Greeni kätkes endas põhjalikku sisekaemust ettevõttesse ning investorite võimalust küsida juhtidelt, mida hing ihkab.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Ministeerium värbas Ragn-Sellsi arendusjuhi asekantsleriks
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) uueks transpordi asekantsleriks kinnitati Sander Salmu, kes alustab ametis 13. märtsil.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) uueks transpordi asekantsleriks kinnitati Sander Salmu, kes alustab ametis 13. märtsil.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Elva vallajuhid pääsesid kriminaalkahtlustusest Summad olid liiga väikesed
Elvas iseendaga seotud spordiklubidele toetust määranud linnaisade tegevuses kuritegu ei leitud, sest summad olid väikesed ja nende otsuste mõju toetuste andmisele jäi napiks. Politsei uurib nüüd asja väärteomenetluses.
Elvas iseendaga seotud spordiklubidele toetust määranud linnaisade tegevuses kuritegu ei leitud, sest summad olid väikesed ja nende otsuste mõju toetuste andmisele jäi napiks. Politsei uurib nüüd asja väärteomenetluses.

Olulisemad uudised

Euroopa teeb vastukäigu USA rohetoetustele. Väiksemad riigid vaatavad kartusega
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.