Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Austrias armastavad suusatajad jäägriteed

  Populaarsemad Austria suusakuurordid on Ischgl, Mayrhofen, Sölden, Saalbach, Zell am See, Sadgasteid, Söll, Kitzbüchel jt.
  Suusakeskustest võib leida kõige erinevamate raskustega mägesid igale suusatajale, lõbusaid ajaviitekohti, nooruslikku seltskonda.
  Ka kõige nõudlikum klient leiab sobiva majutuse, ent ka kodused kahetärnipansionaadid on mugavad. Vahel napib pansionaatides kahe eraldi voodiga tube, kuid majutust broneerides tuleb see paluda reisibürool eelnevalt järele uurida.
  Teenindus on Austria suusakeskustes väga sõbralik. Kuna toidud ja joogid on väga maitsvad ja sööjaid palju, on suusataja sunnitud mägedes sageli pikas järjekorras seisma. Kohad õhtusöögiks on targem varem reserveerida. Mõnes eriti populaarses mäenõlvarestoranis pole tipptunnil isegi 30 meetri raadiuses kohti. Meeles võiks pidada, et mägedes on restoranid ja kohvikud poole kallimad kui all külas.
  Pärast suusatamist ei tohiks mingil juhul hotelli minna, vaid peaks, slaalomisaapad jalas, liituda after-ski'ga, mis kestab tavaliselt 2--3 tundi tantsides, lauldes ja rummil baseeruvat jäägriteed juues.
  Kaubandus on suusakeskustes loomulikult spetsiifiline, st enamasti pakutakse talispordi- ja talvekaupa. Austriast võib osta moodsa suusakombinesooni ja väga heal tasemel slaalomivarustust, hinnad kuuluvad muidugi luksusklassi.
  Algajatele ja keskpärastele suusatajatele, ka lastele soovitaks õhtul mägedest alla laskuda tõstukiga, kuna uljaspead laskuvad külla kerges jäägritee vines. Ka lumi on õhtuks paljudest kohtadest ära sõidetud, seega on rajad kitsamaks jäänud.
  Mäenõlvadel soovitan silmad lahti hoida ning pidevalt ümbrust jälgida, sest kihutajaid võib teele sattuda ootamatult.
  Nädalaks Austria suusakuurorti sõites peaks väljaminekuteks arvestama ühe inimese kohta vähemalt 15 000 kr, kuna reklaamitavad ca 8000kroonised paketid sisaldavad vaid majutust ja transporti, harva ka hommikusööki. Aktiivne hooaeg algab detsembri lõpus, kestab märtsi esimese pooleni.
  Enamik reisibüroosid vahendab Sun Ski pakette, mille hind algab ca 7000 kroonist. Kuna hind algab Soomest, tuleb sellele liita transport alguspunkti, tervisekindlustus, viisa, mäepiletid jne. Super Ski paketid algavad ca 7500 kroonist, sisaldades samuti vaid majutust, hommikusööki ja lendu Helsingist. Vespal pakub Club Medi luksuslikke nädalasi pakette hinnaga ca 25 000 kr, see sisaldab kogu teenindust alates Tallinnast.
  Eesti reisikorraldajatest sõidutab sinna näiteks Alpipuhkus, Salu või Wris Tours, kelle 8000--14 700kroonised paketid sisaldavad transporti alates Tallinnast, majutust, ent mäepiletid jm tuleb eraldi osta.
  - 1 Austria Shilling (ATS)
  - 1,14 Eesti krooni
  - ajavahe --1 tund
  - politsei 133, kiirabi 144, teeteenistus (ÖAMTC) 120
  - Austria individuaalviisa vormistatakse Helsingis 2 päeva jooksul
  - viisa on tasuta
  - soovitav vahetada raha Eestis või kohapeal Saksa marku
  - seltsielu on aktiivsem Ischgli ja Mayrhofeni kuurordis
  - suusakool 6 päevaks alates 1050 ATS ehk 1200 kr
  - mäepilet 6 päevaks alates 1400 ATS ehk 1600 kr
  - suusavarustuse laenutus 6 päevaks alates 500 ATS ehk 570 kr
  - mäepilet sisaldab tõstukimaksu
  - enamikus keskustes tuleb kasutada bussiühendust tõstukite ja hotellide vahel
  - kasutada tuleb tugevaid päikesekaitsevahendeid nii huultele kui näole
  - hommikuti kell 9--12 on mäed tühjad ja vaiksemad
  - hommikuti mäele minnes tuleb soojemalt riietuda
  - keskustest võimalikud lühilennud Innsbrucki, Salzburgi, Münchenisse
  - õhtusöögiks suusakuurordis arvestada ca- 200 ATS ehk 230 kr
  - jäägritee maksab 20--45 ATS ehk 23--52 kr
 • Hetkel kuum
Indrek Lepik: kui palju maksab raketirünnak Rakvere pihta?
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Lennukiosade puudus kõmmutas Airbusi aktsia põhja
Airbusi aktsia odavnes täna Pariisi börsil kümnendiku ettevõtte eilse teate peale, et lennukiosade puuduse tõttu jääb tänavu 30 lennukit tootmata.
Airbusi aktsia odavnes täna Pariisi börsil kümnendiku ettevõtte eilse teate peale, et lennukiosade puuduse tõttu jääb tänavu 30 lennukit tootmata.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
Alar Karis: miljardi euro vajadust laskemoona jaoks ei saa ignoreerida
Hinnangut, et Eesti vajab täiendavalt üle miljardi euro laskemoona hankimiseks, ei saa ignoreerida. Eriti, kui see vajadus tuleneb NATO kaitseplaanidest, ütles president Alar Karis esmaspäeval võidupüha paraadil Narvas.
Hinnangut, et Eesti vajab täiendavalt üle miljardi euro laskemoona hankimiseks, ei saa ignoreerida. Eriti, kui see vajadus tuleneb NATO kaitseplaanidest, ütles president Alar Karis esmaspäeval võidupüha paraadil Narvas.