• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna turud kasvavad üle pea

  «Kuigi juba praegu näevad paljud eeskirjad ette kauplemise korraldamist turgudel, siis paraku neid eeskirju lihtsalt ei täideta,» ütles Anne Laar. Tema sõnul peavad turud olema parasjagu nii suured, et neil on võimalik pilk peal hoida.
  Praegu kontrollivad turge kohalikud omavalitsused, kes vastutavad ka korra eest turgudel.
  Mustamäe linnaosa vanema Jevgeni Tombergi sõnul aga kontrollitakse Kadaka turgu piisavalt. Ta ütles, et Kadaka turg on Mustamäele vajalik, kuna pakub hulgaliselt töökohti.
  Praegu töötab Kadaka turul 1500 inimest. Kui need inimesed tööta jätta, siis võiksid nad tegeleda kuritegevusega, ütles Tomberg. Lisaks töökohtadele on Kadaka turg toetanud rahaliselt Mustamäe vanureid ja aidanud korraldada piduüritusi, lisas ta.
  Eesti jaekaupmeeste liidu tegevdirektori Meelis Randma sõnutsi jääb Kadaka turg paljudele teistele Tallinna jaekaubandusettevõtetele alla kauba pakkumise kvaliteedi ja kauplemise korraldamisega.
  Randma ütlusel müüakse Kadaka turul nii toidu- kui ka tööstuskaupu ja riideid. See on põhjus, miks konkureerib Kadaka turg lisaks teistele Tallinna turgudele ka suuremate kaubamajadega.
  Samas ei nõuta Kadaka turult selliseid tingimusi nagu kaubamajadelt ja see seab kaupmehed ebavõrdsesse olukorda, märkis Randma. Kadaka turul on paljud kaubad odavamad kui hulgiladudes, mistõttu tekib kahtlus, et paljud turul kauplejad ei maksa makse, lisas ta.
  Kadaka turgu haldava ASi Combinent juhatuse esimehe Aleksander Drelli sõnul müüb Kadaka turul kaupa 750 firmat ja 250 üksikisikut.
  Drelli sõnul on turu päevakäivet võimatu hinnata. «Kui päeva lõpul müüdud kauba taarat vaadata, siis võib öelda, et müüdud on väga suured kogused,» ütles Drell.
  Drelli sõnul moodustavad veerandi turul müüdavast kaubast toiduained ning ülejäänu tööstuskaubad ja riided. Toidukaupadest on umbes 20% talunike toodang, märkis Drell.
  Tallinna maksuameti direktor Triinu Rohtla ütles, et käib Kadaka turul haruharva ja seetõttu on raske öelda, kas sealsed müüjad makse maksavad või mitte. «Käibe kindlakstegemine on sellise sularahaga kauplemise puhul raske ja sageli lausa võimatu,» ütles ta.
  Maksuametil on tema sõnul kahtlus, et paljud turul kauplevad firmad ei maksa näiteks käibemaksu.
  Rohtla väitel on maksuamet avastanud turgudel nn musta kaupa, mis on paberite järgi läinud ekspordina välismaale, ent tegelikult jäänud Eestisse. Sellist kauba müüki turul on raske kontrollida, lisas Rohtla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.