• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootslased teevad Tartus haljastuse hiigelprojekte

  «Kavatseme rajada Tartusse kompostiväljakud, kus kasutame ära parkidest kogutud puulehed ja linna puhastusseadmete tahked jäägid,» ütles Broni üks omanikke Rolf Ahrling.
  Puhastusseadmete vedeljäägid on Ahrlingi ütlusel kavas pumbata spetsiaalsetele väljakutele, kus hakatakse kasvatama energiavõsa.
  «Tahame osaleda vanade katlamajade kohalikule küttele üleviimisel ja tuua Eestisse Ida-Euroopa riikidele mõeldud abiraha,» märkis Ahrling.
  Broni tegevdirektori Lea Orase sõnul töötab praegu firmas kolm spetsialisti Rootsist, kes aitavad suurprojekte ette valmistada.
  Kui suurtest summadest jutt on ja millal rahakraanid avatakse, ei soovinud Ahrling praegu veel öelda. Puid hooldatakse Rootsis teisiti
  Rolf Ahrlingu sõnul on puude ja haljasalade hooldamises, taimede valikus ja töömeetodites Eestis ning Rootsis suur erinevus. Seetõttu on suur osa Eesti aiandusspetsialistide koolitusel Rootsis.
  Viimaste aastate suuremad tööd on ASil Bron lisaks Tartu parkide ja haljasalade korrashoiule Veski tänava kiriku ümbruse haljastus, Statoili tankla ja McDonald'si kiirsöögikoha kruntide planeerimine ja haljastus, mitme individuaalaia rajamine ja ridaelamute ümbruse korrastamine.
  Üks suuremaid töid oli Toomemäele vabaõhukohviku Rotund rajamine. Oktoobri keskel hakatakse koos vetelpäästjatega Tartu südalinna piirkonnas Emajõe põhja puhastama. Maha võetakse mitukümmend seest õõnsat ja murdumisohtlikku puud.
  Broni osanikud on Rootsi firmad Ahrling & Östinge ning Johan Larsson & Son.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.