8. oktoober 1996 kell 22:00

Vähi ei pea valeks aktsionäriks olemist

Peaminister Tiit Vähi kinnitas eile valitsuse pressikonverentsil, et talle kuuluvad kümme protsenti ASi Eesti Praamiliinid aktsiatest ei ole seadusevastane tegu, sest ta on oma osalust kolm korda deklareerinud.

Vähi ütles, et ta omandas Eesti Praamiliinide aktsiad 1994. aastal, kui ta ei olnud veel peaminister. Tema sõnul ei osale ta ega pole kunagi osalenud ettevõtte juhtimises, vaid on «aktsionär, mis ei ole keelatud ja on normaalne».

Septembri keskpaigas teatas valitsuse pressiesindaja, et peaminister on peatanud oma osaluse ettevõtluses peaministriks olemise ajaks.

Operaatorfirma ASi Eesti Praamiliinid 3,2 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub 58 protsenti ASile N-Terminaal, 32 protsenti ühele Inglise investeerimisfirmale ja 10 protsenti peaminister Vähile.

ASile Eesti Praamiliinid kuulub Tallinna--Kieli kaubalaevaliini operaatorfirma AS Euroopa Liin. ÄP

Hetkel kuum