• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PEPi miljonihagi on rahuldatud

  Eelmisel teisipäeval esitas hageja esindaja Erik Mõttus taotluse langetada kohtus tagaseljaotsus, sest kostja esindaja ei ilmunud taas eelistungile. «Eelistungil ilmnes, et Viamonde esindaja Arnold Pork on kohtukutse allkirja vastu kätte saanud,» rääkis Mõttus.
  «Ei minul ega meie advokaadil olnud võimalust tutvuda kohtumaterjalidega,» põhjendas Arnold Pork kohtusse tulemata jätmist. Ta kinnitas, et ta vaidlustab kohtuotsuse. Viamondel on õigus kümne päeva jooksul taotleda linnakohtult menetluse taastamist.
  Viamonde esindaja sõnul on tal uusi andmeid selle kohta, miks Põhja-Eesti Pangal pole LMRA Holdingu võlanõuete seas eelisõigusnõuet. Ta on enda sõnul püüdnud korduvalt ka Põhja-Eesti Panga juhtkonnaga kohtuda, et jõuda võimaluse korral kohtuvälise lahendini. «Paraku ei taha Põhja-Eesti Panga praegune juhtkond meiega dialoogi pidada,» väitis Pork.
  Põhja-Eesti Panga jurist Erik Mõttus on veendunud, et Viamonde taktika on kohtuasjaga venitada. «Tundub, et nad tegelevad asjaga vaid jonni pärast,» ütles Mõttus.
  LMRA Holdingu pankrotimenetluse algataja Viamonde Ltd vaidlustas 12. mail nõuete kaitsmise koosolekul Põhja-Eesti Panga eesõigusnõude. Pärast koos-olekut esitas Põhja-Eesti Pank Tartu linnakohtusse ha-gi.
  Vastavalt linnakohtus kinnitatud pankrotivara jaotamise ettepanekule on Põhja-Eesti Pangale broneeritud 74,9 protsenti jaotamisele kuuluvast 6,19 miljonist kroonist ehk 4,6 miljonit krooni.
  Hansapangale makstakse 1,4 miljonit krooni ja Ühispangale 142 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Tallinna börs jätkas taastumist
Esmaspäeval suure languse läbi teinud Tallinna börs jätkas täna taastumist, kui indeks tõusis 1,89%.
Esmaspäeval suure languse läbi teinud Tallinna börs jätkas täna taastumist, kui indeks tõusis 1,89%.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.