14. oktoober 1996 kell 22:00

STV peatas ETV saadete näitamise

STV katkestas ETV saadete edastamise oma kaabelvõrgu kaudu pärast seda, kui majanduspolitsei oli sellelaadset tegevust pidanud ebaseaduslikuks. STV juhib oma pressiteates tähelepanu sellele, et Kalev Rattuse toimingute tulemusena ei näe ETV saateid kolmandik tallinlasi.

Kalev Rattus ütles selle peale, et asi pole üldse ETV saadete edastamises. Autorite ühing nõuab Rattuse sõnul autoritasu kõigi kaabelvõrgu kaudu vaatajateni jõudvate helindite taasesituse pealt. Rattuse väitel peaks STV lõpetama oma kaabelvõrgu kaudu ka kõigi ülejäänud teleprogrammide edastamise, sest ta keeldub autoritasu maksmast. Rattus viitas seejuures asjaolule, et STV oli 1995. aasta alguses oma abonentmaksu tõstmist põhjendanud just nimelt vajadusega maksta autoritasu, mida aga seni pole tehtud.

Rattus ütles, et ühing esitas läinud nädalal STV vastu ka tsiviilhagi, mis ilmselt kriminaalasjaga liideti.

ETV peatoimetaja Raul Rebane leidis, et kogu probleem tuleneb kaabelleviseaduse puudumisest. Praegu ei ole ühelgi kaabellevifirmal Eesti Televisooniga lepingut programmi edastamiseks.

Hetkel kuum