20. oktoober 1996 kell 22:00

Arvutivargad ajasid Narova vara müügi untsu

Ilma hooneregistrita ei saa pankrotivara müügilepingut sõlmida, lausus Narova pankrotihaldur Oleg Nõmmemees.

Nõmmemees lisas, et pankrotivara potentsiaalne ostja AS Armkom on esitanud vajalikud pangagarantiid ja tehingu toimumisele ei tohiks muid takistusi olla.

Optimistlikult hinnates ütles Nõmmemees, et Narova pankrotivara müügilepingu võib Armkomiga sõlmida sellel nädalal. «Sõltub sellest, mis hooneregistrist saab,» lausus ta.

Küsimusele, kas on teada, kes ja millistel eesmärkidel arvutid varastas, vastas Nõmmemees, et Narvas liigub selle kohta igasuguseid jutte. «Imelik, et nii keeruline asi ainult nende arvutite pärast ette võeti,» lausus ta vaid.

Oleg Nõmmemees on varem teatanud, et Narova pankrotivara müügihind jääb alla kümne miljoni krooni. Pankrotivara potentsiaalne ostja, Saksa kapitalil põhinev AS Armkom on tihedates sidemetes Narova endise juhtkonnaga, kes ise 2. veebruaril väljakuulutatud pankroti algatasid.

AS Narova võlgneb koos viivistega maksuametile ligi 39 miljonit krooni ja erastamisagentuurile 15 miljonit krooni. Lisaks on ettevõttel võlgnevused ka Virumaa Kommertspanga ja Hoiupanga ees Tööstuspanga kaudu. Firma koguvõlg ületab 65 miljonit krooni.

Narova käive oli 1994. aastal 70 miljonit krooni ja vähenes eelmisel aastal 20 miljoni võrra. Käesoleval aastal on Narova väljarenditud vara kasutavate firmade käive kokku ligi sada miljonit krooni.

Hetkel kuum