• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ookeani haldurid esitasid hagi

  Ookeani pankrotihalduri Arno Mägi sõnul kahjustas erastamisagentuur Pärnu kalakombinaadi müümisel ASile Maseko 1992. aastal Ookeani võlausaldajate huve. Teise pankrotihalduri Aivar Leismanni sõnul postitati hagi kolmapäeva õhtul. Tallinna linnakohtust kinnitati reedel, et hagi on kohtusse jõudunud.
  Pankrotiseaduse kohaselt peab pankrotivara tagasivõitmise hagi esitama kohtusse aasta jooksul pärast ettevõtte pankroti väljakuulutamist. Tallinna linnakohus kuulutas Ookeani pankroti välja eelmise aasta 30. oktoobril.
  «Ookeani olukord hakkas tunduvalt halvenema pärast Pärnu kalakombinaadi müümist,» rääkis Arno Mägi. «Järgmise, veel rängema hoobi sai Ookean Kopli kalasadama äravõtmisel.»
  Pankrotihaldurid esitasid juuni alguses Tallinna linnakohtule hagi, milles nõudsid valitsuse 1992. aasta määruse Tallinna merekalasadama üleandmise kohta kehtetuks tunnistamist ja Ookeanile kuulunud vara tagastamist. 24. oktoobriks planeeritud eelistung selles kohtuasjas lükkus edasi, kuna mõlemad pooled on esitanud erikaebuse.
  Aivar Leismanni kinnitusel on pankrotihaldurid esitanud aasta jooksul kümmekond pankrotivara tagasivõitmise hagi. «Neist kaks on lõppenud meile positiivselt,» lausus Leismann. «Oleme kostjaga leidnud kohtuvälise kokkuleppe ning pankrotipessa on laekunud ligi miljon krooni.»
  Võimalik, et lähiajal sõlmitakse ka kokkulepe ASiga Kalbur-F ja pankrotipessa võib laekuda 8--9 miljonit krooni.
  ASi Maseko Pärnu kalatööstuse direktori Mati Tamme kinnitusel võttis erastamisagentuur tänavu ettevõttelt kontrolli maha. «Maseko on kõik kohustused, mis ta viieks aastaks võttis, erastamisagentuuri ees täitnud,» kinnitas Tamm. «Pidime tagama 550 töökohta, praegu töötab aga tuhat inimest.»
  Masekole kuulub lisaks Pärnu kalatööstusele ka endine Tallinna kalatööstus ja Narva kalamajand.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.