• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Riigikogu katkestas esmaspäeval aasta algusest menetluses olnud reformierakonna algatatud individuaalelamukruntide erastamise seaduse eelnõu arutamise, et seda täiendada.
  Teisel lugemisel oleva eelnõu eesmärk on lihtsustada ja kiirendada riigi omandis oleval maal asuvate individuaalelamukruntide erastamist isikutele, kel on kruntidel paiknevaid alalisi ehitisi.
  Eelnõus nähakse ette võimalus erastada individuaalelamu krunt rahvakapitali obligatsioonide tööaastate või vastava hulga EVP-kroonide eest arvestusega, et 1 tööaasta = 20 m² krundi pinnaga. Eraelamu juurde kuuluva krundi 2500 m² ületav osa ei kuulu selle seaduse alusel erastamisele. Kui see on alla 600 m², siis on individuaalelamu omanikul õigus saada see soovi korral endale tavalise ostueesõigusega erastamise korras RKO-tööaastatega.
  Üldjoontes sama eelnõu esitas mullu reformierakonna fraktsiooni liige Uno Mereste, kuid siis arvati see parlamendi menetlusest välja. BNS
  Eesti majandusministeerium avab teisipäeval Moskvas Eesti kaubandusesinduse.
  Majandusministeeriumi väliskaubanduse osakonna juhataja Tiit Reiman avaldas lootust, et kaubandusesinduse tegevus aitab kaasa Eesti ja Vene ettevõtjate kontaktide arenemisele ning ärisidemete süvenemisele. Eesti kaubandusesindaja Venemaal on Anne Hansberg. Esindus asub Moskvas Sobinovski 5. BNS
  Tallinna väärtpaberibörsil jätkus esmaspäeval Hoiupanga aktsia hinna tõus, mis viis börsi indeksi rekordtasemele.
  Hoiupanga aktsia hind jätkas esmaspäeval börsil tõusu ning lõpetas 45,25 krooni juures, mis on 1,25 krooni ehk 2,8 protsendi võrra kõrgem kui reedel. Teiste põhinimekirjas noteeritud aktsiate sulgemishinnad muutusid alla ühe protsendi.
  Tallinna börsi käive oli esmaspäeval 4,7 miljonit krooni, mis on üle kahe korra väiksem kui reedel. Börsil olid käibelt enimkaubeldud Hoiupanga ja Hansapanga aktsiad vastavalt 2,3 ja 1,2 miljoni krooniga. BNS
  Talinvest loodab Magnum Grupiga AS Saare Õlle ostu-müügi lepingu sõlmida nädala jooksul.
  Talinvesti juhatuse esimees Jaak Roosipuu ütles, et konkreetsete lepinguteni pole pooled veel jõudnud ning läbirääkimised käivad. Roosipuu sõnul ootab Talinvest lepingu sõlmimist nädala jooksul.
  Saare Õlle käive oli üheksa kuuga 17,5 mln kr, kasum ulatus sadadesse tuhandetesse kroonidesse. Talinvest ostis õlletehase aktsiad mullu detsembris ja on ettevõttesse investeerinud 6,5 mln kr. BNS
  Eelmisel nädalal Eestit külastanud Hollandi riiklik EMDA instituut tunneb peale pankrotistunud ASi Lekto huvi ka võimaluste vastu investeerida ETFC Gruppi kuuluvatesse Rakvere lihakombinaati ja ASi Kalev.
  ETFC Grupi juhatuse esimees Ants Laos ütles, et hollandlastel on huvi ETFC Grupi ettevõtetesse investeerida kümneid miljoneid kroone, sh rahastada kavandatava logistikakeskuse rajamist.
  Pankrotistunud kartulitöötlemistehase ASi Lekto pankrotihaldur Tiina Mitt on Äripäevale öelnud, et EMDA instituut on Hollandi riiklik organisatsioon, mis vahendab hollandi ettevõtjate investeerimishuve. EMDA on tundnud huvi ASi Lekto investeerimise ning Lekto praeguste omanikega ühisfirma loomise vastu. ÄP
  AS Eesti Merelaevandus müüs esmaspäeval enampakkumisel mootorlaeva Rapla ainukesele registreerunud pakkujale alghinnaga.
  Spartak-tüüpi kuivlastilaeva Rapla ostis alghinnaga 250 000 USD ehk umbes 3 mln krooni üks Kreeka firma, ütles Merelaevanduse avalike suhete juht Tiit Roosileht.
  Samal oksjonil soovis Merelaevandus müüa ka teise sama tüüpi mootorlaeva Mohni, kuid selle ostuks ei registreerinud keegi, märkis Roosileht. Mohni alghind oli 400 000 dollarit ehk umbes 4,8 mln krooni. Mohni edasise saatuse otsustab ettevõtte nõukogu. Roosilehe sõnul müüb Merelaevandus laevad nende kõrge ea tõttu. Ta selgitas, et üle 20aastaste laevade ekspluatatsioonikulud on suuremad kui nende kasutamisest saadav tulu.
  Eesti Merelaevandus läheb järgmisel aastal ilmselt erakätesse. Erastamisagentuur kuulutas ettevõtte 70% aktsiate erastamise välja 26. augustil. Merelaevanduse ostuks registreeris end 18 juriidilist isikut ja üks eraisik. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.