5. november 1996 kell 22:00

Turismifirmad ühinevad

Viru Tuur säilitab ühinemise järel oma senise kaubamärgi, Tarmotuur muutub Viru Tuuri reisibürooks. Esialgu säilivad firmadel omaette bilansid, ühinemine toimub koostöölepingu alusel, teatas Tarmotuuri direktor Tarmo Roosalu.

Viru Tuuri tegevdirektor Toivo Keva rääkis, et nende huvi ühinemisel oli juurde saada kaks reisibürood Tallinna kesklinnas. Teise ühinemise põhjusena nimetas ta Viru Tuuri pakutava teenustehulga laienemist.

Keva leidis, et reisibüroode ühinemisel vähenevad firmade kulutused reklaamile, kergem on esitada ka litsentsigarantiid turismiametile.

Viru Tuur on seni tegelenud peamiselt siseturismi, Tarmotuur välisturismiga.

Tarmotuuri ainuomanik Tarmo Roosalu ütles, et ta suhtus Viru Tuuri ühinemisettepanekusse algul pessimistlikult, kuna Viru Tuuri bürood paiknevad põhiliselt maakondades. «Tundub, et kasulik on ka maakondade tasemel müügivõrku omada,» lisas ta.

Viru Tuuri eelmise aasta müügimaht oli ligi 20 miljonit krooni, Tarmotuuril neli miljonit krooni. Ühinemise tulemusena tekib üle 30 mln kroonise aastakäibega turismibüroo, sest Viru Tuuri müügimaht ületas septembris terve eelmise aasta käibe.

Toivo Keva on öelnud, et kui läbirääkimised nelja reisibüroo ühinemise üle lõpevad edukalt, tekib Eesti turul müügimahu poolest üks suuremaid reisibüroosid. Tarmo Roosalu sõnul on kaheldav Viru Tuuri plaan saada üheks suuremaks reisibürooks Eestis, aga suurema manööverdamisvõimaluse annab see kindlasti,» lisas ta.

Viru Tuur on kümne kontoriga Eesti laiema müügiletiga reisibüroo, millel on esindus Paides, Rakveres, Jõhvis, Narvas, Jõgeval, Tallinnas, Põltsamaal, Raplas ja Pärnus. Nüüd lisanduvad ka Tarmotuuri kaks kontorit Tallinnas.

Hetkel kuum