6. november 1996 kell 22:00

Lühiuudised välismaalt

Põhjamaade lennukompanii SAS alustas sel nädalal regulaarreise Stockholmist Vilniusse.

4. novembril maandus Vilniuse lennuväljal 67kohaline SASi Fokker F-28. Esimese reisiga tuli Leedu pealinna 18 reisijat.

SASi lennukid hakkavad Stockholmi ja Vilniuse vahet käima esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti. Teistel nädalapäevadel, välja arvatud laupäeval, liigub sellel liinil Leedu kompanii Lietuvos Avialinijos Boeing 737. Leedu lennukompaniil on liini täituvus seni olnud 40 protsenti. BNS

Soome otsustas tuleval kevadel kasutusele võtta uued 20margased. Hologrammi abil loodab keskpank muuta rahatähe võltmismiskindlamaks, värvigamma muutmise eesmärk on eristada 20margast paremini 100margasest. Vanad rahatähed korjatakse järk-järgult käibelt.

Praegu käibivatest rahatähtedest kasutatakse 500- ja 1000margastel rahatähtedel turvaelemendina mitmemõõtmelist peegelpilti ehk kinegrammi. Uudsete turvameetmetega tahetakse varustada ka väiksemad rahatähed, mis peavad tihedama ringluse pärast olema vastupidavamad. STARTEL-BNS

Soome metsandusgigant Metsä-Serla OY müüb kontserni keemiatööstusharu 1,050 miljardi marga eest investeerimisfirmale Industri Kapital.

Kokkulepe puudutab seni Metsä-Serla gruppi kuulunud Chemicalsi tootmisüksusi Soomes, Rootsis ja Hollandis.

Metsä-Serla osaleb Metsä-Serla Chemicalsi tegevust jätkavas uues kompaniis 20protsendilise osalusega.

Metsä-Serla Chemicalsi läinudaastane käive oli 700 miljonit marka ning kompaniis töötab 350 inimest. Kompanii turuosa maailmas on üle 25 protsendi. STARTEL-BNS

Hetkel kuum