• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Põhjamaade lennukompanii SAS alustas sel nädalal regulaarreise Stockholmist Vilniusse.
  4. novembril maandus Vilniuse lennuväljal 67kohaline SASi Fokker F-28. Esimese reisiga tuli Leedu pealinna 18 reisijat.
  SASi lennukid hakkavad Stockholmi ja Vilniuse vahet käima esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti. Teistel nädalapäevadel, välja arvatud laupäeval, liigub sellel liinil Leedu kompanii Lietuvos Avialinijos Boeing 737. Leedu lennukompaniil on liini täituvus seni olnud 40 protsenti. BNS
  Soome otsustas tuleval kevadel kasutusele võtta uued 20margased. Hologrammi abil loodab keskpank muuta rahatähe võltmismiskindlamaks, värvigamma muutmise eesmärk on eristada 20margast paremini 100margasest. Vanad rahatähed korjatakse järk-järgult käibelt.
  Praegu käibivatest rahatähtedest kasutatakse 500- ja 1000margastel rahatähtedel turvaelemendina mitmemõõtmelist peegelpilti ehk kinegrammi. Uudsete turvameetmetega tahetakse varustada ka väiksemad rahatähed, mis peavad tihedama ringluse pärast olema vastupidavamad. STARTEL-BNS
  Soome metsandusgigant Metsä-Serla OY müüb kontserni keemiatööstusharu 1,050 miljardi marga eest investeerimisfirmale Industri Kapital.
  Kokkulepe puudutab seni Metsä-Serla gruppi kuulunud Chemicalsi tootmisüksusi Soomes, Rootsis ja Hollandis.
  Metsä-Serla osaleb Metsä-Serla Chemicalsi tegevust jätkavas uues kompaniis 20protsendilise osalusega.
  Metsä-Serla Chemicalsi läinudaastane käive oli 700 miljonit marka ning kompaniis töötab 350 inimest. Kompanii turuosa maailmas on üle 25 protsendi. STARTEL-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.