• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soomlased ostavad Eestist puulõhkumismasinaid

  Kunagisest traktorimootoreid remontinud Tartu katseremonditehasest välja kasvanud ASi Estre üks töösuundi on puulõhkumismasinate väljatöötamine ja valmistamine. Eestis toodetud puulõhkurite vastu on eriti suur huvi Soomes, pisipartiisid on müüdud ka Rootsi ja Norrasse. Sealsed farmerid ostavad Estre toodangut meelsasti, sest selle hind jääb madalamaks kui Skandinaaviamaades valmistatud puulõhkumismehhanismidel.
  Eestisse on ostetud vaid kümmekond halumasinat ja mõned koonuspuulõhkurid. Küllalt elavat huvi on tuntud hüdraulilise puulõhkumismasina vastu, mida esitleti alles sel kevadel.
  «Meie puulõhkumisseadmeid on soetanud siinsed puiduküttel katlamajad, talunikud ja küttepuid müüvad firmad,» ütles ASi Estre kaubanduskeskuse juhataja Ain Lepland. Tema sõnul on suhted soomlastest äripartneritega hetkel pisut pingestatud, sest Estrel on viimase kaubapartii eest saamata üle 300 000 krooni. «Enne me järgmist saadetist Soome ei läkita, kui oleme sealt raha kätte saanud,» märkis Lepland. Ta lootis siiski, et äripartnerite makseraskused on ajutised ja Estre saab oma raha kätte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.