7. november 1996 kell 22:00

Soomlased ostavad Eestist puulõhkumismasinaid

Kunagisest traktorimootoreid remontinud Tartu katseremonditehasest välja kasvanud ASi Estre üks töösuundi on puulõhkumismasinate väljatöötamine ja valmistamine. Eestis toodetud puulõhkurite vastu on eriti suur huvi Soomes, pisipartiisid on müüdud ka Rootsi ja Norrasse. Sealsed farmerid ostavad Estre toodangut meelsasti, sest selle hind jääb madalamaks kui Skandinaaviamaades valmistatud puulõhkumismehhanismidel.

Eestisse on ostetud vaid kümmekond halumasinat ja mõned koonuspuulõhkurid. Küllalt elavat huvi on tuntud hüdraulilise puulõhkumismasina vastu, mida esitleti alles sel kevadel.

«Meie puulõhkumisseadmeid on soetanud siinsed puiduküttel katlamajad, talunikud ja küttepuid müüvad firmad,» ütles ASi Estre kaubanduskeskuse juhataja Ain Lepland. Tema sõnul on suhted soomlastest äripartneritega hetkel pisut pingestatud, sest Estrel on viimase kaubapartii eest saamata üle 300 000 krooni. «Enne me järgmist saadetist Soome ei läkita, kui oleme sealt raha kätte saanud,» märkis Lepland. Ta lootis siiski, et äripartnerite makseraskused on ajutised ja Estre saab oma raha kätte.

Hetkel kuum