12. november 1996 kell 22:00

Mart Laar kahe heinakuhja vahel

Tallinna linnavolikogu esimehe kohale kandideerides lubas Mart Laar, et loobub volikogu esimehe 14 500kroonisest palgast ja lepib riigikogu liikme 10 000kroonise tasuga. Valituks osutudes kippus aga aatemehest Laari süda kripeldama ja mees hakkas otsima enda jaoks meeldivamat kompromissi. Ta saatis riigikogu juhatusele kirja, kus väitis mitmele seadusele viidates, et tal on õigus olla lisaks riigikogule ka volikogu palgal. Riigikogu juhatus otsustas aga üleeile, et neil pole voli lubada Laari tööle volikogu esimehe palgalisele ametikohale. Nii peab poliitik vastumeelselt leppima sellega, mida ta kõigepealt lubas.

Mart Laar on veel välja käinud veksli, et müüb maha oma ametiauto ja katab saadud summaga linnaametnike koondamisraha. Seda otsust on kritiseerinud Robert Lepikson, kes peab Mercedese müümist hetkel majanduslikult ebaotstarbekaks. Huvitav, kas ka siin hakkab Laar oma südametunnistusega kompromissi otsima?

Hetkel kuum