27. november 1996 kell 22:00

EK peab jõudma kevadel kasumisse

ASi Esoil ühe osana ASi EK erastanud AS EOS on seadnud firma tegevjuhtkonnale ülesande jõuda järgmise aasta esimeses kvartalis kasumisse.

Kasumisse on võimalik jõuda eelkõige odavamate kütusehangete, finantskulude vähendamise, kasumi kujunemise paindlikuma analüüsi ja ebarentaablitest tegevusaladest loobumise teel, teatas EOSi pressiesindaja.

Millised on need ebarentaablid tegevusalad, millest EK loobuma peab, ei soovinud EK värske peadirektor Charles Worman täpsustada.

«Usun, et EK kasumisse viimine on võimalik, kui julgelt tegutseda,» kommenteeris RE Eesti Kütus peadirektor Toomas Saks. See oli ka Svergose äriplaan erastamisel, kinnitas ta.

Charles Wormani sõnul hakkab uus juhtkond senisest efektiivsemalt tegelema finantsalase planeerimise, jae- ja hulgimüügiteenuste arendamise ning varustamise stabiilsuse garanteerimisega. EK juhtkond on otsustanud tehniliselt halvas seisukorras tanklad sulgeda, maha müüa või rekonstrueerida. EK plaanib hakata tulevikus kütust ise Eestisse sisse vedama.

EK uude juhtkonda kuuluvad lisaks Wormanile ka müügidirektor Olle Horn, finantsdirektor Ardo Ojasalu ja varustusdirektor Kaljo Aamer. Äripäeva andmetel on firma äriplaanis kümnendiku EK aktsiate müük ettevõtte juhtkonnale. ÄP

Hetkel kuum