• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EK peab jõudma kevadel kasumisse

  ASi Esoil ühe osana ASi EK erastanud AS EOS on seadnud firma tegevjuhtkonnale ülesande jõuda järgmise aasta esimeses kvartalis kasumisse.
  Kasumisse on võimalik jõuda eelkõige odavamate kütusehangete, finantskulude vähendamise, kasumi kujunemise paindlikuma analüüsi ja ebarentaablitest tegevusaladest loobumise teel, teatas EOSi pressiesindaja.
  Millised on need ebarentaablid tegevusalad, millest EK loobuma peab, ei soovinud EK värske peadirektor Charles Worman täpsustada.
  «Usun, et EK kasumisse viimine on võimalik, kui julgelt tegutseda,» kommenteeris RE Eesti Kütus peadirektor Toomas Saks. See oli ka Svergose äriplaan erastamisel, kinnitas ta.
  Charles Wormani sõnul hakkab uus juhtkond senisest efektiivsemalt tegelema finantsalase planeerimise, jae- ja hulgimüügiteenuste arendamise ning varustamise stabiilsuse garanteerimisega. EK juhtkond on otsustanud tehniliselt halvas seisukorras tanklad sulgeda, maha müüa või rekonstrueerida. EK plaanib hakata tulevikus kütust ise Eestisse sisse vedama.
  EK uude juhtkonda kuuluvad lisaks Wormanile ka müügidirektor Olle Horn, finantsdirektor Ardo Ojasalu ja varustusdirektor Kaljo Aamer. Äripäeva andmetel on firma äriplaanis kümnendiku EK aktsiate müük ettevõtte juhtkonnale. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.