Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    Majandusteadlane Jaak Leimann (55) andis eile pärast kohtumist peaminister Tiit Vähiga nõusoleku asuda tööle majandusministrina. Leimanni peab ametisse kinnitama veel president Meri.
    Jaak Leimann oli majandusminister Edgar Savisaare valitsuses aastatel 1990--1992. Viimastel aastatel oli Leimann rahvusvahelise konsultatsioonifirma SIAR Bossard partner. Uus majandusminister ei kuulu ühtegi parteisse. BNS
    Peaminister Tiit Vähi tegi eile Märt Raskile ettepaneku jätkata tööd siseministrina spetsialisti ja parteitu ministri staatuses, kuid Rask lükkas Eesti Raadio andmetel ettepaneku tagasi.
    Märt Rask astus hiljuti reformierakonna liikmeks. Valitsusse jäämise korral pidanuks ta oma parteilise kuuluvuse peatama. BNS
    President Lennart Meri nimetas eile peaministri ettepanekul välisministriks Toomas Hendrik Ilvese (42).
    Põhiseaduse järgi asub Ilves välisministri kohustusi täitma pärast ametivande andmist riigikogu ees, teatas presidendi kantselei pressiteenistus.
    Ilves tuleb enne välisministiks nimetamist suursaadiku kohalt Ameerika Ühendriikides, Kanadas ja Mehhikos tagasi kutsuda, sest ta ei saa olla korraga kahes riigiametis. BNS
    Tallinna Pangas töötav Raivo Vare (38) andis eile peaminister Tiit Vähile nõusoleku hakata teede- ja sideministriks. Vare on parteitu.
    Kogu uue kabineti koosseisu ei soostunud Vähi pärast eile õhtul Toompeal toimunud valitsuse erakorralist istungjärku avaldama.
    «Läbirääkimised alles käivad,» lausus Vähi. BNS AA-TRADINGU JA EVEA kokkulepe
    Eile kirjutati Võrus Alexela tankla ja teenindusjaama avamisel alla AA-Tradingu ja EVEA vahelisele lepingule, mille kohaselt saavad EVEA liikmed Alexela tanklatest osta bensiini 13sendilise hinnaalandusega liitri kohta. Seega saavad assotsieerunud väikeettevõtjad soodustust 35 Alexela ketti kuuluvas tanklas.
    Kokkulepe sõlmiti Võrus selle tõttu, et eile avati ametlikult Võru südalinnas asuv Alexela värve kandev teenindusjaam, millesse on omanikud investeerinud 6,5 miljonit krooni. ÄP
    Valitsus kiitis eile heaks Eesti ja Vene riigipiiri lepingu ning andis euroministrile välisministri ülesannetes Riivo Sinijärvele volitused sellele lepingule alla kirjutada.
    «Praegu on planeeritud piirilepingu allakirjutamist Lissabonis ja sinna sõidab Riivo Sinijärv,» ütles peaminister Tiit Vähi.
    Sinijärve sõnul ei ole Eesti-Vene piirilepingule allakirjutamine Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) tippkohtumisel 2. ja 3. detsembril Lissabonis veel kindel.
    «Aga ma arvan, et me peame omalt poolt olema valmis, kuna sellistest võimalustest on juttu olnud ja me seda tahame,» ütles Sinijärv .
    Sinijärv ei täpsustanud, millal saab selgeks, kas Eesti-Vene piirileping allkirjastatakse Lissabonis, öeldes vaid, et neid asju lahendatakse diplomaatiliste kanalite kaudu. BNS LENNUPLAANID SAAVAD KINNITUSE
    Taani transpordiministri Jan Trøjbergi ning teede- ja sideminister Kalev Kuke sõlmitud kokkuleppe kohaselt on nii Estonian Air kui ka SAS esitanud oma lennugraafiku Kopenhaageni- ja Stockholmi-liini kohta talviseks lennuprioodiks.
    Ministrite sõlmitud kokkuleppe kohaselt lendab Estonian Air alates 5. detsembrist Kopenhaagenisse 108kohalise Boeinguga kuus korda nädalas ja SAS 12 korda 105--110kohalise lennukiga.
    Stockholmi lendab Eesti lennukompanii 48kohalise Fokkeriga 12 korda nädalas ja SAS üheksa korda 105kohalise lennukiga. ÄP MAKSVITI LITSENTS PEATATAKSE
    Rahandusministeeriumi kindlustusinspektsioon peatab detsembri algusest Narva kindlustusseltsi Maksvit liikluskindlustuse litsentsi. BNS
    AS Eesti Merelaevandus üritab teistkordsel enampakkumisel müüa reisiparvlaeva Tallink.
    Esimesel enampakkumisel teisipäeval ei leidnud alus ostjat. Laeva esmaseks hinnaks oli Merelaevandus määranud kuus miljonit USA dollarit.
    Uuel katsel on Eesti Merelaevandus alghinda alandanud 5,5 miljoni dollarini.
    Enampakkumine on 9. detsembril.
    Eesti Merelaevandus paneb samal enampakkumisel müüki ka kaks Spartak-tüüpi kuivlastilaeva Pakri ja Kabala, alghinnaga 200 000 ja 250 000 USA dollarit. BNS
    Eesti Telefon lülitab täna digitaalvõrku viimase analoogtelefonijaama abonendi Võrus ning linnast saab Kunda ja Paide järel kolmas täielikult digitaalsidega varustatud linn Eestis.
    Järgmisel aastal tahab Eesti Telefon paigaldada valdavale osale Võru telefonitahtjatest telefonid, ütles Eesti Telefoni pressiesindaja.
    Praegu ootab Võrus telefoni umbes 2000 eraisikut. 1. novembriks oli Võrus üle 3200 digitaaltelefoni omaniku.
    Võru linna äritelefonide soovijate järjekord kaob Eesti Telefoni teatel järgmise aasta esimeses kvartalis. BNS
    Riigikogu rahanduskomisjon soovitab parlamendil tuleva aasta riigieelarve projekti jätkuval teisel lugemisel heaks kiita viiendiku saabunud parandusettepanekutest.
    Kokku saabus komisjonile kolmapäevaks 120 eelarveprojekti parandust, osa neist lisas rahandusministeeriumi soovitusel komisjon ise, ütles eile komisjoni esimees Olev Raju.
    Suurem osa saabunud muudatustest kattusid tema sõnul varasematega. «Osa neist näen juba kümnendat korda,» lisas Raju.
    Seni on riigieelarve kaks korda katkestatud teisel lugemisel esitatud ühel korral 120 ja teisel 138 muudatusettepanekut.
    Raju teatel toetas komisjon reformierakonna ettepanekut siseministeeriumi eelarve suurendamiseks 80 miljoni krooni võrra. Samas ei leidnud komisjonis heakskiitu erakonna soov lisada eelarves vahendeid lastetoetuste suurendamiseks, teatas Raju, põhjendades seda rahapuudusega. BNS
    Viljandi lasi neljapäeval ringlusse 15 miljoni krooni väärtuses kolmekuulisi võlakirju, mille intressimäär on aastases arvestuses 8,60 protsenti, teatas Talinvest.
    Viljandi emiteeris võlakirjad linna kolmeaastase kestusega võlakirjaemissioonide programmi raames.
    Uuest emissioonist laekunud rahaga refinantseeris Viljandi viimase, augusti emissiooni. Viljandi linna võlakirjaemissioonid on korraldanud Talinvest ja Tallinna Pank. BNS
    Taani elektrijaamu tootva firma hinnangul võib Kuressaares toota diisliküttel kõrge kasuteguriga üheaegselt nii soojust kui elektrienergiat. Taanlased on nõus tegema ka 200 000 krooni maksva eeluuringu.
    Taani diiselelektrijaamu tootva firma Burmeister & Wain Scandinavian Contractors hinnagul võib soojust ja elektrienergiat üheaegselt tootes müüa seda kohalikule tarbijale riiklikust hinnast odavamalt.
    ASi Kuressaare Soojus juhataja Paul Leemet ütles Meie Maale, et taanlased on nõus tegema ettevõtmise tasuvusuuringu. Tasuvusuuringuks vajalikud 200 000 krooni loodetakse kokku saada majandusministeeriumilt ja Saare maavalitsusest.
    Kuressaare Soojuse juhataja asetäitja Jaan Mehiku sõnul kulub elektrienergia ja sooja koos tootmiseks kütust 30 protsenti vähem kui praegu. ETA
    Eile müüdi Lihula vallavalitsuses suulisel enampakkumisel Matsalu mõis 280 000 krooni eest, teatas Lihula vallavanem Jüri Reismaa.
    Matsalu mõisa peahoone pandi müügile koos väliselektrivarustussüsteemiga, jääkeldri ja kasvuhoone varemetega. Oksjoni alghind oli 150 000 krooni ja sellel osales neli ostjat.
    Mõisa uut omanikku kokkuleppe kohaselt enne ostu-müügilepingu sõlmimist ei avalikustata, ütles Jüri Reismaa.
    Matsalu mõis asub Lihula vallas Matsalu riikliku looduskaitseala (RLK) territooriumil. 1980. aastate lõpul hakati sinna rajama Matsalu RLK keskust, kuid segaste aegade saabudes jäi see projekt pooleli.
    Lihula vallavanema sõnul on mõis suhteliselt normaalses seisukorras. ETA
    27. novembri (nr 213) Äripäeva vaatlusloos mainitud firma nimeks on ekslikult märgitud Impass Eesti AS. Õige nimi on Inpass Eesti AS. Palume vabandust. ÄP
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ignitis kinnitas kõbusa dividendi
Leedu energiaettevõte Ignitis Group kinnitas eile toimunud aktsionäride korralisel üldkoosolekul eelmise aasta teise poolaasta eest aktsionäridele makstava dividendi, selgub börsiteatest.
Leedu energiaettevõte Ignitis Group kinnitas eile toimunud aktsionäride korralisel üldkoosolekul eelmise aasta teise poolaasta eest aktsionäridele makstava dividendi, selgub börsiteatest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Läti keskpank tõmbas kasvuprognoosi allapoole
Läti Pank korrigeeris selle aasta majanduskasvu prognoosi ja näeb nüüd, et riigi majandus võiks sel aastal kasvada 1,8 protsenti.
Läti Pank korrigeeris selle aasta majanduskasvu prognoosi ja näeb nüüd, et riigi majandus võiks sel aastal kasvada 1,8 protsenti.
Tallinna lennujaamas enam vedelikke ja arvutit kotist välja võtma ei pea
Tallinna lennujaamas julgestuskontrolli uute masinate seadistamine ja testimine sai valmis ja enam ei pea reisijad enam vedelikke ja arvuteid käsipagasist välja võtma, teatas lennujaam.
Tallinna lennujaamas julgestuskontrolli uute masinate seadistamine ja testimine sai valmis ja enam ei pea reisijad enam vedelikke ja arvuteid käsipagasist välja võtma, teatas lennujaam.