• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Robot korraldab parkimist

  Suurlinnades on mureks vabade maa-alade vähesus, mida saaks kasutada autode parkimiseks. Et leevendada maapuudusest tulenevaid parkimisprobleeme, on välja töötatud täisautomaatsed parkimismajad, mis sarnanevad automaatsetele laosüsteemidele.
  Parkimismaja tööpõhimõte on järgmine: klient jätab auto sissesõidu moodulruumi. Seejärel võtab klient kaardiautomaadist parkimiskaardi ning sellega on auto parkimine tema jaoks lõppenud.
  Kui klient on auto juurest lahkunud sulguvad sissesõidumooduli uksed. Automaatika võtab vajalikud auto mõõtmed ja auto valgustatakse läbi. Läbivalgustusega kindlustatakse, et autosse ei ole kedagi jäänud.
  Seejärel viiab parklat teenindav robot auto sissesõidu moodulist parkimissaali, kus kõik auto rattad tõstetakse ligikaudu viie sentimeetri kõrgusele toetuspinnast ja auto transporditakse mõõtmete järgi temale sobivasse parkimiskohta. Selline uus süsteem ei nõua ehitamisel võimsaid vundamente raskete korruste tarvis.
  Vaja pole üles- ja allasõiduteid, samuti klientide liikumisteid. Parkimissaalis töötab ainult robot, mis on keskmise auto suurune.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.