17. detsember 1996 kell 22:00

S-E-B ja Nordbanken kiirustavad ühinema

«Spekulatsioonid S-E-Bankeni ja Nordbankeni ühinemise üle on kiiresti uut hoogu saanud. Ühinemine looks vastukaalu finantshiiglasele, mille Handelsbanken loob Stadshypotegi ostmise teel,» ütles Nordbankeni aktsiaekspert Mathias Wallerström.

S-E-Bankeni ja Nordbankeni kõnelused on seni toimunud väga kitsas ringis. Asjaga on kursis vaid näputäis mõlema panga kõrgema juhtkonna esindajaid.

Pärast seda, kui Rootsi rahandusministeerium võttis eelmisel nädalal vastu Handelsbankeni ostupakkumuse riigi suurima hüpoteeklaenupanga Stadshypotek kohta, kiirustasid pangad oma arvestusi lõpule viima. Rootsi majanduslehe Dagens Industri teatel istuti koos kogu möödunud nädalavahetuse, et osapooli rahuldavaid tingimusi paika panna.

Handelsbankeni pakkumuses nähakse stardipauku Rootsi kogu finantssektori ümberstruktureerimiseks. Võimalikke tehinguid kaalutakse nii pankade kui kindlustusseltside juhatustes. Seni on nimetatud S-E-Bankeni ja Nordbankeni võimalikku ühinemist ning Föreningsbankeni ülevõtmist Sparbankeni poolt.

Ühinemine ei ole veel kindel, kuid kui see teoks saab, on ostja pool S-E-Banken, prognoosib Dagens Industri.

Otsusega on kiire, kuna õhus on veel hulk teisi võimalikke tehinguid. Vanad jutud sellest, et S-E-Banken peab liitumisläbirääkimisi ka kindlustusettevõttega Trygg-Hansa, on visad vaibuma.

Jõulud ning aastavahetus lähenevad, seetõttu püüavad pooled lahenduseni jõuda veel sel nädalal. DI

Hetkel kuum